Kako dečku da dam do znanja da sam zainteresovana za njega?

0
0
  • Guest postavljeno 26/02/2017 23:53

Zdravo! Imam 15 godina i sviđa mi se dečko koji je 2 godine stariji. Pošto je naša škola mala, umetnička je u pitanju, svi se nekako znamo i pomalo ćaskamo na odmorima. On deluje nekako previše opušteno i nezainteresovano kada je ljubav u pitanju ali dešavalo se da par puta u toku razgovora (više nas priča, ali tada konkretno sam ja pričala o nečem i on se ubacio) naglašava neke stvari ili nagoveštava, smeška se i ostalo. Jednom smo pričali preko društvenih mreža ali ništa posebno. Ja skrivam sve što osećam, nisam za sada ništa pokušala. Kako bih mogla da mu stavim do znanja da mi se sviđa? Hvala unapred :-)!

inteen: Draga čitateljko, kao što smo već mnogo puta pisali, tinejdžerski period je vreme kad uplovljavate u svet muško-ženskih odnosa i stvari počinju da se komplikuju. Takođe, neretka je pojava da dečaci devojčicama šalju zbunjujuće signale, ali i obrnuto. U svakom slučaju, lepo je što si dovoljno samouverena da se zapitaš kako da mu daš do znanja da ti se sviđa, a ne čekaš da on napravi prvi korak. Pretpostavljam da stvar uzimaš u svoje ruke i kada je reč o nečem drugom što te zanima i to je vrlo pohvalno.
Posavetovala bih te da mu se prvo približiš i proceniš da li ti se zaista dopada. Osim toga, to će ti pružiti šansu da ga još više zainteresuješ. Saznaj sve što možeš o njemu da bi imala teme za razgovor pa probaj, kada sledeći put budete u istom društvu, da pričaš o nečem što njega interesuje i tako ga namamiš da se uključi u konverzaciju. Onda možete da počnete da se javljate jedno drugom na hodnicima i zastanete iako tu ne bude niko od ekipice, a možeš i bez problema ponovo da mu pišeš preko društvenih mreža. Najbolje da svi ti razgovori deluju neobavezno jer ćete se na taj način dodatno zbližavati.
Odlično je što ste u istoj školi i često se viđate. Ako mu se dopadaš, to ćeš uvideti u nekim sledećim susretima. Njegove reakcije, način na koji ti se bude obraćao, gledao te, biće ti jasni pokazatelji kakav je njegov odnos prema tebi. Zaključiš li da između vas dvoje može da bude nešto više od drugarstva, onako usput predloži da zajedno krenete kući, ili da negde odete na sok, a možda čak i da ti objasni nešto oko učenja, s obzirom na to da je stariji. Tako ćeš mu dati mogućnost da odreaguje. Ili mu, u nekoj od tih situacija, možeš iskreno reći da gajiš izvesna osećanja prema njemu i pitati ga šta on misli o tome. Na njegovom licu pročitaćeš sve. Nakon toga stvari neće biti iste. On će morati da se izjasni. Ukoliko dopadanje bude obostrano, na pomolu je jedna lepa veza. Isto tako, nije isključeno ni da ostanete samo prijatelji. Znači, moraš biti spremna na obe varijante. Sve najbolje ti želim!
Više na ovu temu možeš saznati iz naših članaka: Da li je u redu da se prva približim jednom dečku?, Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim, Ne znam kako da procenim da li se dopadam jednom momku.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website