Sviđa mi se dečko iz četvrte godine i želim da se zbližimo

0
0
  • Daniela postavljeno 05/03/2017 01:27

Ćao! Imam skoro 16 godina, idem u prvi srednje. Postoji jedan dečko iz četvrte godine koji mi se stalno javlja na hodniku sa smeškom i mislim da mu je prijatno kad me vidi. Upoznali smo se, ali se ne dopisujemo niti bilo šta drugo. Imam njegov broj, ali se pitam treba li on mene da pozove ili ja njega, jer mi se sviđa i stvarno je dobar momak. Molim vas za odgovor.

inteen: Draga čitateljko, veoma često dobijamo pitanja slična tvom. Zato te molim da pročitaš naše članke: Kako da me primeti dečko koji mi se sviđa?, Kako dečku da dam do znanja da sam zainteresovana za njega?, Da li je u redu da se prva približim jednom dečku? i Da se dečku predstavim uživo, ili da mu se prvo javim na fb? u kojima ćeš pronaći brojne savete. Na osnovu ovoga što si napisala teško je zaključiti da li se i ti njemu dopadaš, ali je očigledno, kao što i sama kažeš, da mu je vrlo drago kad se sretnete. To možeš da iskoristiš, kako bi ponekad zastala sa njim i popričala. U početku ti društvo može praviti drugarica od poverenja koja zna da ga simpatišeš ili mu možeš prići kada on bude stajao sa osobom koju i ti poznaješ. Tako situacija neće biti neprijatna, a dobićeš mogućnost da ga bolje upoznaš i uvidiš da li ti se zaista sviđa, ali i da se ti njemu dopadneš još više. Saznaj sve što možeš o tom dečku kako biste imali razne teme za razgovor i kako bi on zaključio da vas interesuju iste stvari. Nadam se da ćeš tokom svog “istraživanja” i sama doći do zaključka da ste kompatibilni, te da će ti to ići u prilog.
Kasnije, kad se malo oslobodite, moći ćete da zastanete i popričate i ukoliko budete sami. To što ste u istoj školi velika je prednost jer ga možeš svakodnevno sresti, a veliki odmor je idealna situacija da prošetate i kupite užinu ili sok ili pak čavrljate na hodniku ili u školskom dvorištu. Mnogo puta sam rekla da je po mom mišljenju lični kontakt najbolji i da se tako najlakše i najbrže otkriva kakav je ko. Osim toga, tako na osnovu reakcija druge osobe možeš zaključiti kakav stav on/ona ima prema tebi, jesi li joj dosadna ili zanamiljiva, simpatična ili odbojna itd.
Što se tiče toga ko će napraviti prvi korak, mislim da to i nije mnogo bitno. Nema ništa loše u tome da se devojčica prva javi dečaku, ako to želi. Čim postavljaš to pitanje, znači da si dovoljno samouverena da to i uradiš, a to je jako dobra stvar. I momci imaju pravo da budu stidljivi, zatvoreni i nesigurni u osećanja devojke koja im se sviđa, posebno u vašem uzrastu. Možda je malo bezbolnije da ga kontaktiraš preko društvenih mreža a ne da ga zoveš telefonom. Tako ćete otpočeti prepisku i produbiti svoje poznanstvo. No, to bi trebalo da bude samo nadogradnja ličnog kontakta, a ne jedini vidi komunikacije među vama. Drugačije bi bilo da se ne srećete. Međutim, u istoj ste školi i to ti je kec u rukavu. Kako se ne bih ponavljala, još jednom ti preporučujem da pogledaš tekstove koje sam pomenula na početku ovog odgovora. Želim ti mnogo sreće. Piši ako te još nešto muči. J

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Nema tog pravila koje govori da decko mora prvi da pozove devojku. Ukoliko ti se on svidja, ukoliko zelis da ga pozoves POZOVI GA. Tako ces ga jos bolje upoznati. Verujem da cete poceti i vise da se druzite. 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website