Da li je normalno ljubiti se s bivšim dečkom iako smo sad samo drugari?

0
0
  • Guest postavljeno 05/03/2017 22:54

Da li je normalno i u redu ljubiti se sa bivšim dečkom, koji ide sa mnom u razred i s kojim se odlično družim, a pri tom to nam znači, i to ne menja naš prijateljski odnos, ali ne želimo da budemo zajedno. Mislim, da li je normalno imati takve kombinacije?

inteen: Draga čitateljko, tvoje pitanje je veoma kompleksno, zbog toga što postoji više perspektiva iz kojih možemo posmatrati vaš odnos.
S obzirom na adolescentsko doba u kom se nalazite, normalno je da eksperimentišete dok ne shvatite šta želite od odnosa: emotivnu vezu, prisno prijateljstvo ili samo druženje. Budući da idete u isto odeljenje i viđate se svaki dan, a očigledno je i da među vama i dalje postoje emocije, jasno je da raskid nije mogao da bude potpun.
S druge strane, nije moralno raskinuti, a onda produžavati emotivnu vezu u različitim oblicima, jer sami sebi uskraćujete priliku da upoznate i zbližite se s nekim drugim dečkom/devojkom. Time jedno drugom dajete lažnu nadu, jer jedno od vas dvoje sigurno nije ravnodušno i želi da obnovite romansu, pa ga to povređuje. Dakle, sve dok ne raščistiš sa njim, ni ti ni on nećete moći da nastavite dalje.
Emotivno je u redu da delite prijatna osećanja, jer to svakako godi vašoj sigurnosti u sebe, čime zadržavate osećaj pripadnosti, a smanjujete osećaj usamljenosti.
Ipak, razmisli i razgovaraj sa bivšim dečkom o tome šta ko želi i kuda ide vaš trenutni odnos, jeste li na pauzi i pokušavate da shvatite da li se volite ili je ovo faza definitivnog raskida iz koje će zaista izniknuti prijateljstvo. Ne možemo imati prijatelja za dečka, dok je poželjno da nam emotivni partner bude i prijatelj i da nam želi samo najbolje, kao i obratno. Veliki pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website