Zaljubljena sam u jednog dečka, a drugi me pozvao da izađemo

0
0
  • Guest postavljeno 09/03/2017 11:48

Imam 16 godina i nikada nisam imala dečka. Dugo mi se sviđa drug iz osnovne, ali među nama nije moglo da bude veze jer nije bio zaljubljen u mene. Danas mi se javio drug od tog dečka koji mi se sviđa. On je ’97. godište i pozvao me na bleju. Ja sam mu rekla da ne mogu jer imam do kasno časove, a moji me ne bi pustili. Znam da će opet da me pozove, ali ja ne želim da budem sa njim. Da li da sledeći put kada me bude pozvao odem sa njim na bleju ili ne? Prema njemu ne osećam ništa, ali se plašim da će mi se, ako budem počela da se družim s njim, vratiti osećanja prema drugu iz osnovne. Šta da radim? I molim Vas da što pre odgovorite. 🙂

inteen: Draga šesnaestogodišnjakinjo, situacija je zapetljana ali, naravno, rešenja uvek ima. Ukoliko si sigurna da i dalje nemaš šanse kod druga iz osnovne škole, bilo bi vrlo nepromišljeno da dozvoliš da ti se osećanja prema njemu razviju jer i sama znaš da bi zbog toga patila. Kako bi to izbegla nemoj da radiš ništa zbog čega bi ponovo mogla da upadneš u taj problem. Ne shvatam zašto misliš da bi te izlazak sa tim drugim momkom podsetio na druga, ali ako pretpostavljaš da je tako, onda to i izbegni. Besmisleno je da sama stvaraš okolnosti koje bi bile neprijatne za tebe.
S druge strane, nema ništa loše da izađeš sa njim, ali da mu otvoreno kažeš da ne želiš vezu sa njim jer ti se on ne dopada na taj način. Pošto nikada nisi imala dečka, to je dobra prilika da vidiš kako to izgleda kada izlaziš sa momcima. To svakako ne može da ti škodi sve dok si iskrena i jasno mu daš do znanja koje su tvoje namere. Takva tvoja izjava njega će razočarati. Međutim, ako mu se dovoljno sviđaš, postoji velika verovatnoća da to neće biti razlog da odustane. U tom slučaju, pozvaće te ponovo da se vidite. Provedeš li se dobro prvi put, možeš opet prihvatiti poziv. Nikad ne znaš šta se iz toga može izroditi. Možeš steći dobrog novog druga, a nije isključena ni mogućnost da ti postane simpatičan kada ga bolje upoznaš. Možda baš zbog njega zaboraviš staru ljubav. Najbolje bi i bilo da iz glave sasvim izbaciš starog druga i otvoriš se za nova poznanstva. Nedovršene priče samo nas opterećuju i ne dozvoljavaju nam da gledamo napred. Dobro razmisli. Ključ je u tvojim rukama. Ali, dok ne staviš tačku na prošle emocije nećeš moći da se zaljubiš ni u jednog novog momka. Bez obzira na to da li je to dečko koji te je sad pitao da, kako kažeš, blejite ili neki sledeći koji se bude zainteresovao za tebe. Dokle god budeš imala osećanja prema drugu iz osnovne nećeš ni moći da imaš dečka. Tako to ide. Znači, raščisti s tim, glavu gore i ako to nije ovaj sadašnji udvarač, naići će neko zbog koga će ti zaigrati srce i ko će ti uzvratiti istom merom. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

I nikad nisam izasla sa neki deckom na bleju, oa ne znam kako da se ponasam i o cemu da pricamo

  • You must to post comments
0
0

I nikad nisam izasla sa neki deckom na bleju, oa ne znam kako da se ponasam i o cemu da pricamo

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website