Previše sam zaljubljena u dečka iz odeljenja a moja BFF flertuje s njim

0
0
  • Guest postavljeno 10/03/2017 23:07

Mnogo sam zaljbljena u dečka iz odeljenja. Previše. Stvarno previše. On mi šalje zbunjujuće signale, tako me jedan dan ignoriše, a onda provedemo ceo sledeći dan zajedno. A kada me ignoriše, onda svu pažnju posveti mojoj najboljoj drugarici, koja zna vrlo dobro koliko sam zaljubljena u njega ali mu uzvraća istom merom. Očajna sam, ne znam šta da radim…

inteen: Draga čitateljko, nisi rekla koliko imaš godina, niti kako se taj dečko ponaša tokom dana koje provodite zajedno. Šta radite, da li je pažljiv, o čemu razgovarate… Dakle, pokušaću da prokomentarišem ovo što si napisala na osnovu informacija koje si dala. Tinejdžerski period je vreme kada počinjete da preispitujete granice suprotnog pola. Generalno ste zbunjeni a linija između drugarstva i simpatija je veoma tanka. Taj momak očigledno malo flertuje sa tobom, a malo sa tvojom BFF. Pitanje je primećuješ li razliku u njegovom ponašanju prema njoj i prema tebi. Ukoliko vas tretira na isti način, jasno je da mu je to zabavno ali da ni prema tebi ni prema njoj ne gaji dublja osećanja. I da nije tako, odnosno, čak i u slučaju da prema tebi oseća nešto više, način na koji se ophodi zaista nije u redu. Nedopustivo je da te čas ignoriše a čas obasipa pažnjom. To nije lepo ni ako ste samo drugari. Zapitaj se kakav je on zapravo i zašto ti se toliko dopada. Ovo što si ispričala ne ide mu u prilog kao osobi i svakako mu ne može biti plus.
S druge strane, kako možeš da nazivaš najboljom drugaricom nekoga ko očijuka sa momkom u koga si ti zaljubljena do ušiju? Kako kažeš, ona je upućena u sve i bez obzira na to njemu uzvraća istom merom. Pa, gde je tu prijateljstvo? Najbolje bi bilo da popričaš sa njom. Moraš joj reći koliko ti to smeta i da su njeni postupci pogubni po vaše drugarstvo. Pitaj je otvoreno zašto to radi. Jedino kroz iskren razgovor možete razrešiti situaciju i prevazići taj problem. Ukoliko ona i posle toga nastavi da se ponaša na isti kalup, onda bi možda trebalo da izgubi epitet tvoje BFF.
Isto tako, mogla bi da iskoristiš dan kada te taj dečko ne ignoriše i pokušaš i sa njim da porazgovaraš. Možeš probati da ispitaš gaji li on emocije prema tebi. Ukoliko ti se učini da je tako, otvoreno mu reci šta te muči. Previše si zaljubljena i ako se tako nastavi, samo ćeš patiti. Najbolje je da saznaš na čemu si i prema tome uskladiš svoje ponašanje. Ukoliko uvidiš da te smatra samo drugaricom, moći ćeš da odlučiš hoćeš li nastaviti s njim da se družiš ili je to u ovom trenutku preteško za tebe. Ipak, znaćeš na čemu si, stavićeš tačku na njega i vremenom se odljubiti. Budeš li se stalno nadala, nikad nećeš moći da kreneš dalje. A ako se i ti njemu sviđaš, otvoriće se prilika da budete zajedno. U svakom slučaju klupko će se otpetljati. Shvatićeš da li vas dvoje imate šansu ili ne, kao i da li je tvoja drugarica stvarno NAJBOLJA. Pročitaj i: Ne znam da li jedan dečko oseća nešto prema meni ili su to samo slatke laži, Kako da otkrijem osećanja dečka koji mi se dopada?, Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim. Želim ti sve najbolje.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website