Dve i po godine sam zaljubljena u dečka koji voli moju drugaricu

0
0
  • Daniela postavljeno 12/03/2017 14:29

Dragi inteen, već nekoliko puta sam vam pisala i uvek ste mi pomogli pa sam mislila da možete i sad. Naime: u mom odeljenju ima jedan dečko koji mi se sviđa već dve i po godine. On zna da sam zaljubljena u njega ali nije ni svestan koliko. Nemam toliko problema da pričam sa njim ali… Do skoro je bio u vezi sa jednom od mojih drugarica u koju je zaljubljen ali ona u njega nije. Kako to da mu dokažem i kako da ga smuvam? Molim vas da mi pomognete ako možete! Unapred HVALA!

inteen: Draga čitateljko, raduje me što smo uspeli da ti pomognemo više puta i nadam se da će tako biti i sad. No, moram da ti kažem da ti ne možeš mnogo da utičeš na osećanja tog momka. Isto tako, nije na tebi da mu dokazuješ da tvoja drugarica nije zaljubljena u njega, niti možeš da promeniš činjenicu da on u nju jeste.
Ukoliko on zna da si ti zaljubljena u njega, a nije ništa uradio po tom pitanju, nažalost, vrlo je moguće da sa tobom i ne želi vezu. Ono što možeš da uradiš jeste da mu se nađeš pri ruci sada kada je raskinuo sa devojkom i pomogneš mu da prebrodi tu situaciju. To će vam pružiti mogućnost da se zbližite. Saslušaj ga, pričaj sa njim, otkrij šta oseća… Osim toga, prethodno se dobro informiši šta on voli, a šta ne. Tako ćete imati brojne teme za čavrljanje. Razgovarajte o muzici, sportu, filmovima… Neka to budu neobavezna druženja. S obzirom na to da je nedavno prekinuo s tvojom drugaricom, verovatno ne želi nikakve pritiske i treba mu vreme da to prevaziđe. Ipak, to je odlična prilika da te on bolje upozna i vidi kako si zabavna i kul, pa mu se možda i dopadneš. Treba da prođe bar neki period a onda mu, ako vidiš da ti stvari idu na ruku, možeš ponovo reći da ti se sviđa pa ćeš videti njegovu reakciju i biće ti jasno imaš li šanse ili ne. U tom slučaju moraš biti spremna i na varijantu da on želi da budete samo drugari. Šta da se radi!? Razočaranja su sastavni deo života i moramo da se naučimo da se nosimo sa njima i krenemo dalje. No, najbolje je razrešiti situaciju a ne čekati skrštenih ruku. Rizik se nekad isplati. Tako možda otkriješ da je i on počeo da gaji osećanja prema tebi, te da postoji mogućnost da budete zajedno. Dakle, sve je na tebi. Budi strpljiva i stvari će doći na svoje. Pročitaj i: Mnogo mi se sviđa dečko koji je zaljubljen u drugu devojku i Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim. Srećno. 🙂

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website