Kako da se opustim pošto idem na maturu s dečkom kome se sviđam?

0
0
  • Guest postavljeno 12/03/2017 20:35

Idem na maturu sa dečakom kome se sviđam i ne znam kako da se malo opustim i ne razmišljam o tome, da se jednostavno ponašam kao da idem sa najboljim drugom. Ne idemo u isto odeljenje i ja nisam zaljubljena u njega.

inteen: Draga čitateljko, dala si jako malo podataka da bih mogla temeljno da ti odgovorim. Ne znam ni u kakvom ste odnosu ti i taj dečko, družite li se, koliko komunicirate, da li on zna da ti se ne dopada… Isto tako, nije mi najjasnije ni zašto si pristala da ideš sa njim ako ti je neprijatno.
Ali, da pokušam da ti pomognem. Ukoliko on nije svestan toga da ti nisi zainteresovana za njega, kako biste se oboje osećali OK, vrlo je bitno da popričate pre odlaska na maturu. Mislim da je najpoštenije da mu otvoreno kažeš da ti je drago što te je pozvao, da želiš da ideš sa njim, ali da bi volela da razume da idete samo kao drugari i ništa više. Na taj način otklonićeš mogućnost da se dogodi neka situacija u kojoj bi i tebi i njemu bilo nelagodno. Možda on misli da tvoj pristanak ipak znači da ima bar neke šanse. Dakle, ne treba da ga držiš u zabludi a i tebi će odmah nakon tog razgovora biti lakše jer između vas više neće biti neizrečenih stvari. U tom slučaju ćeš moći i da ideš sa njim na zabavu bez ikakvog opterećenja. Osim toga, nema nekog bitnog razloga da se ne opustiš i ne provedeš lepo. Vi na maturu dolazite zajedno, ali ste posle toga okruženi čitavim društvom i provodite vreme sa ekipom iz svih razreda. Znači, ukoliko izneseš stvar na čistac, nećeš više imati apsolutno nikakvog razloga za brigu.
On se sigurno veoma raduje što si prihvatila da ti on bude pratilac na maturi, a zaslužuje isto koliko i ti da se dobro provede. Zato je najbolje da popričate kako biste oboje bili rasterećeni i uživali i u pripremi za taj dan, a i u samoj zabavi. Želim ti srećan završetak školske godine i mnogo uspeha. Pozdrav!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website