Počinjem da gajim emocije prema jednom momku, ali ne znam ni sama šta osećam

0
0
  • Guest postavljeno 13/03/2017 20:39

Glupo mi je da se javim jednom momku, koji se meni prvi javio više puta. On mi se ne sviđa, ali imam osećaj kao da počinje da mi prija dopisivanje sa njim. Htela sam da budem neutralna, da ne misli kao da možemo da budemo u vezi, ali posle 4 dana se to promenilo i gajim neke emocije, mada ne znam kakve. Ponekad počnem da ludim jer se ne javi, a on je aktivan. Šta da radim?

inteen: Draga čitateljko, očigledno da te je taj dečko zaintrigirao. Ne znam da li se vas dvoje poznajete, dala si malo podataka o vašem odnosu pa ga ne mogu ni prokomentarisati. Mogu samo da ti kažem da je, na osnovu ovoga što si rekla, jasno kako je on kroz prepisku uspeo da privuče tvoju pažnju. S obzirom na to da ti prija kada se dopisujete, sasvim je logično da ti nedostaje kada se ne javi. To što, kako kažeš, ludiš kada vidiš da je aktivan na mreži, a ipak ti ne piše, pokazatelj je da su počela da se razvijaju neka osećanja koja ne moraju neminovno značiti dopadanje. Prirodno je da nam nedostaje nešto na šta naviknemo pa nam onda bude uskraćeno. Kopka te zašto se ne javlja, s kim se dopisuje itd. U tvom uzrastu sasvim je uobičajeno da te zbunjuju emocije koje se odjednom rađaju, kao i da ne možeš da proceniš šta izistinski osećaš. Za tinejdžersko doba karakteristične su takve promene pa ti, recimo, neko jedan dan može biti simpatičan i drag a sutra već ne. Svako od vas se još menja i tek ćete se formirati u kompletne ličnosti.
No, da bi između dvoje ljudi mogle da se razviju realne emocije, neophodan je lični kontakt. Nije mi jasno da li se vas dvoje srećete i razgovarate li uživo. Ako nije tako, bitno je da do toga dođe. U suprotnom nećeš moći ni da otkriješ da li ti se on sviđa. Tek kroz susrete i razgovor moći ćeš da zaključiš tako nešto (pa i on), a potom ćete moći i da poradite na vašem odnosu, ukoliko i ti i on budete želeli.
Što se tiče tvoje dileme da li da mu se prva javiš. Ne vidim ništa loše u tome, pogotovo jer ste se već dopisivali a ne bi bilo loše čak i da niste. No, on je već preduzeo inicijativu pa zaista bez problema u nekoj sledećoj situaciji možeš da mu pišeš i započneš konverzaciju. Uvek možeš da se nadovežeš na nešto o čemu ste pričali ranije. A to može biti dobra promena. Izaći ćete iz ustaljenog obrasca po kome je on taj koji pokreće ono što se dešava među vama a ti samo čekaš i reaguješ na njegove poteze. Ukoliko želiš da mu se obratiš, nemoj da te bilo šta sprečava u tome. Treba da veruješ u sebe i kontrolišeš vaš odnos u istoj meri u kojoj to čini i taj momak. Kroz dalju prepisku, a potom i kroz druženje uživo, ako oboje budete poželeli tako nešto, produbićete svoj odnos i videti kuda dalje. Možda on nije tvoj budući dečko, ali ti može postati dobar drug. U oba slučaja si na dobitku. Samo polako i stvari će leći na svoje mesto. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website