Smara me predugačko dopisivanje sa momcima i to mi upropasti kontakt sa svakim

0
0
  • Guest postavljeno 14/03/2017 15:38

Imam jedan problem… Imam 17 godina i nemam neka iskustva s momcima. Uglavnom sam se dopisivala sa onima kojima se ja sviđam, dok sama nemam hrabrosti da se na Facebooku javim onima koji se meni sviđaju, u školi se pozdravimo i pričamo, ali minimalno, i to prođe… E sad, dopisivala sam se nekoliko puta s momcima koji se meni sviđaju i ja njima (uglavnom se znamo od ranije). Međutim, dopisivanje koje traje 24/7 zvuči lepo i simpatično kada neko drugi to priča, ali mene smori i onda ništa ne bude. Uvek su to iste teme, ništa zanimljivo ili to dopisivanje predugo traje… Kako to nekako da izguram do kraja? Da njemu objasnim ili šta? Nadam se da razumete šta hoću da kažem.

inteen: Draga čitateljko, hvala ti na inicijativi da nam se obratiš i na poverenju. Budući da ne pominješ konkretna iskustva s momcima, čim je glavna tema dopisivanje s njima, čini se kao da je to osnovni izvor kontakta sa suprotnim polom. To može da nas smara ali nažalost sve više tinejdžerskih ljubavi počinje baš tako. To ne znači da treba da traje 24/7 ili da ne možeš da nađeš dečka na nekom drugom, oflajn mestu. Kontakt nije nešto što treba prebroditi, izgurati. Komuniciramo jedni s drugima zato što nam međusobna razmena informacija predstavlja zadovoljstvo. Izgleda da tebe još niko nije dovoljno zaintrigirao da bi ti prepiska bila zanimljiva, te da bi jedva čekala svako sledeće javljanje samo kako biste pričali, makar to bile i najtrivijalnije teme.
Posebno je nezgodno dopisivati se preko društvenih mreža s dečkom koji ide u istu školu. Facebook se uglavnom koristi za one koji nam nisu tako blizu, dok momke iz škole ili iz kraja možeš videti kako igraju basket ili fudbal ili se uveče okupljaju na klupama u parku i komentarišu, sigurna sam, upravo devojčice. Raspitaj se šta treniraju, u koje sekcije idu, šta rade posle škole i pokušaj da pronađeš slično interesovanje, jer se kroz zajedničke aktivnosti ljudi najbolje zbližavaju. Šta tvoje drugarice misle o tome? Verovatno imaju iste probleme…
Pošto ti, čini se, takav vid komunikacije ne prija, pokušaj više da se krećeš, poseti s drugaricama neku utakmicu, kreni na neku sportsku aktivnost, promeni rutu uobičajenih šetnji po gradu vikendom ili kafić gde najčešće pijete sok. Većina tinejdžera voli da se dopisuje i neretko baš tako komunicira. Na taj način se konsultujete i vezano za školu, pređene lekcije, domaće zadatke… A da ne govorim o muško-ženskim odnosima. Tebi to nije dovoljno primamljivo. Zato bi trebalo da preduzmeš nešto i to promeniš. Dala sam ti nekoliko predloga koji će ti, toplo se nadam, biti od pomoći. Srećno u uspostavljanju oflajn kontakata!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website