Sviđa mi se dečko ali među našim roditeljima postoji jedna nerešena situacija

0
0
  • Guest postavljeno 18/03/2017 15:53

Sviđa mi se jedan dečko, koji je stariji od mene 2 godine, ali to nije bitno, jer se i ja njemu sviđam. Pričali smo i trebalo bi da se vidimo, kako bismo se „smuvali”. Međutim, on je nekako stidljiv, povučen i smotan i nikako da me pozove, a dopisujemo se po ceo dan. Takođe sam pričala s mamom o njemu i ispostavilo se da ona zna njegove roditelje i da su moji njima ostali nešto dužni i nisu imali novca da im vrate. Ona mi je preporučila da je bolje ne bude ništa među nama jer, ako bi njegovi saznali za nas, ko zna šta bi bilo. Razmišljala sam da ga slažem da mi se neko drugi sviđa ali ne znam šta da radim. Molim Vas, što pre odgovorite, ne znam kako da se ponašam. Jako mi je neprijatno. Hvala!

inteen: Draga naša čitateljko, sama kažeš da razlika u godinama nije bitna i to je OK. Međutim, to što se dopisujete po ceo dan bez konkretng dogovora nije OK. Bez obzira na savet tvoje majke, razmisli da li ti je potreban dečko bez inicijative. S druge strane, kada pričamo samo o vašem odnosu, ništa te ne sprečava da ti njega pozoveš da se vidite i proveriš koliko je on ozbiljan. Ali, pošto to i ne želiš zbog onoga što si otkrila, ne treba ni da razmišljaš o tome. No, to ti je savet za ubuduće.
Dugovi između vaših roditelja ne bi trebalo da utiču na tvoju odluku (to je nešto što je ostalo među njima), ali je stvar u tome što ti nemaš šta da odlučiš, jer ti se ništa i ne nudi. Umesto da ga slažeš, ako ti se ne sviđaju njegove osobine, ili si jednostavno zbog svega rešila da staviš tačku na vaš odnos, bolje je da prorediš dopisivanje i postepeno prestaneš da odgovaraš. To će biti sasvim jasna poruka. A novi dečko će spontano doći. Poželjno je da se tvoj momak dopada tvojim roditeljima, da ne bi nastali problemi. Nije ti potrebno da lažeš kad se viđate, iskradaš se iz sobe, svađaš s mamom i tatom itd. Lepo je što imaš otvoren odnos s majkom, što možeš da joj se poveriš i ona te savetuje. Želim ti puno sreće!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website