Imam preveliku želju za seksom iako masturbiram

0
0
  • Guest postavljeno 20/03/2017 00:15

Osećam preveliku seksualnu napetost. I pored toga što masturbiram, imam preveliku želju za seksom. Nemam trenutno dečka i nisam imala do sada seksualne odnose, a i ne bih to uradila bilo sa kim i bilo kada, a opet sa druge strane, u nekim trenucima bih uradila sad i odmah. Kao da u meni postoje podvojene ličnosti. Imam otvoren odnos sa majkom, ali ne toliko da bih mogla ovako nešto da joj kažem. Šta biste mi mogli reći, na osnovu ovoga, s obzirom na to da imam 18 godina?

inteen: Draga osamnaestogodišnjakinjo, jako je dobro što si odlučila da nekome poveriš ovaj problem. U periodu si kada se tvoja seksualnost intenzivno razvija i kada treba da gradiš partnerski odnos. Ono što prethodi adekvatnom ljubavnom odnosu je bliskost i poverenje sa partnerom, a to je nešto na čemu treba da radiš. Pre toga, predstoji ti upoznavanje tvojih vršnjaka, druženje sa njima, nalaženje odgovarajuće osobe. To je put za uživanje u partnerskom i ljubavnom životu. Pravilno razmišljaš kada kažeš da nećeš da stupiš u seksualne odnose bilo sa kim. Ne treba da podležeš nikakvim pritiscima. Veoma je važno da to uradiš sa pravom osobom i u trenutku kada budeš sasvim spremna i sigurna da to zaista želiš.
No, trebalo bi da poradiš na tome i nađeš momka kome veruješ, pa će onda i ova situacija koja se odnosi na seksualnost biti na putu da se reši. To nije baš lako, ali je zaista vredno truda.
Masturbacija i sam seksualni odnos sa partnerom dve su različite stvari i jedno ne mora da isključuje drugo. Tako da može biti sasvim u redu što želiš seks, iako masturbiraš. Ipak, na osnovu ovoga što si napisla, ne mogu biti sigurna da li postoji neki dublji problem na kome eventualno treba da radiš, pa mislim da ne bi bilo loše da se obratiš stručnom licu koje će biti u mogućnosti da napravi detaljniju analizu. Biće ti lakše kad s nekim porazgovaraš i na taj način ćeš brže doći do rešenja i prevazići sve svoje dileme.
Jako dobra stvar je to što si nam se javila. Suočavanje sa našim problemima i strahovima je znak hrabrosti i zrelosti. Želimo ti mnogo uspeha u tome.

Piše: Ana Slavković, psiholog (http://www.mirnakuca.com/usluge/porodicno-savetovaliste/)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website