Zaljubila sam se preko interneta

0
0
  • Guest postavljeno 22/03/2017 17:56

Pozdrav, imam mali problem… Nikad nisam verovala da mogu da se zaljubim u nekog koga poznajem samo preko interneta, ali eto, desilo se… Upoznala sam jednog dečka preko igrice i zbližili smo se, zezali smo se i nekim čudom sam se zaljubila… Moj drug mu je to rekao i onda je on krenuo čudno da se ponaša prema meni… Mislim na to da se još više zezao sa mnom, počeo da priča o tome kako sam lepa itd. Ispala je na kraju internet veza, ali je on počeo drugačije da se ponaša, da me kulira, ne piše toliko, nije to to. Pre neki dan sam razgovarala s njim i rekao je da nije ljut, ali me interesuje da li mu se ja sviđam ili ne… Toliko. Nadam se odgovoru, hvala unapred!

inteen: Draga čitateljko, moram ti reći da internet veze nisu nimalo jednostavne. Zabavljanje nosi razne probleme, a kada su partneri fizički udaljeni to još više otežava stvar. Videćeš iz našeg članka Koji je rok trajanja veze na daljinu? da su zajedničke teme za razgovor kamen-temeljac veza na daljinu, jer je komunikacija jedini kontakt između partnera dok se ne vide i provedu neko vreme zajedno. Neverbalna komunikacija može da zavede na pogrešan trag, pa se emocije ne tumače na pravi način. Nisam razumela da li ste vi oboje saglasni da ste u vezi, jer njegovo promenljivo ponašanje (čas si mu lepa, čas mu nisi interesantna) ne govori potvrdno. Svakako to raščisti s njim, ali uživo, ako je ikako moguće. Kažeš da si razgovarala s njim pa mi nije jasno da li ste se videli ili misliš na razgovor preko društvenih mreža. Moraš mu reći šta te muči da biste mogli da razrešite problem. Ne shvatam ni zbog čega bi on bio ljut? Da li se desilo nešto što te navodi na tu pomisao? Ako te on kulira i ponaša se drugačije nego ranije, na osnovu čega zaključuješ da ste u vezi? Moguće je i da se ohladio kada je saznao da si se zaljubila u njega. To se ponekad dešava. Često nam je interesantnije nešto što nam izgleda nemoguće i neostvarivo a kada to dobijemo, onda više nema toliku draž. Ukoliko je to i njegov slučaj, takav momak ti ne treba. A da li mu se dopadaš, teško može da zaključi neko sa strane. Ti ćeš pre svih znati odgovor na to. No, pošto nisi sigurna, najbolje je da probaš otvoreno da ga pitaš.
Ukoliko postoji šansa da se sretnete, to će biti rešenje svih dilema. Na taj način moći ćeš da vidiš njegov izraz lica kada nešto kažeš i lakše ćeš protumačiti njegove reakcije. Svojim ponašanjem on će ti otkriti da li mu je prijatno što je s tobom ili ne. Osim toga, i sama ćeš moći da uvidiš je li on onakav kakvog si ga zamišljala ili si se u nečem prevarila. Možda ni on tebi ne bude tako zanimljiv kako ti se činilo tokom prepiske. To su sve zamke internet odnosa. Dakle, moraćeš da se potrudiš da bi saznala na čemu si jer niko drugi ne može sa sigurnošću znati šta se između vas dešava.
I za kraj malo da razmotrimo druga koga pominješ. Iz ovog što si napisala deluje da je on naklonjeniji tvom dečku nego tebi, jer mu je odao ono što si mu poverila. Trebalo bi da preispitaš i vaše prijateljstvo, jer pravi prijatelj ne bi postupio kao on. Znaš i sama da treba da čuvaš tuđe tajne. Tako pokazuješ da ti je do te osobe stalo, da je poštuješ i ceniš vaš odnos. U ovom slučaju taj momak nije pokazao da je dostojan da ga nazivaš drugom. Razmisli o svemu a ja ti držim pesnice da prevaziđeš sve nedoumice kako bi mogla da nastaviš dalje. Pozdrav!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website