Želim da se sprijateljim sa jednim dečkom, a kasnije možda i nešto više

0
0
  • Guest postavljeno 25/03/2017 21:27

Sviđam se jednom dečaku već dve godine. U početku nisam htela ni da čujem za njega, ali sada, nakon toliko vremena, počinje malo da mi se dopada. Družimo se normalno, na ćao-ćao smo. Ne znam da li mu se još uvek dopadam i želela bih da se baš sprijateljimo i postamo pre svega najbolji drugari a kasnije nešto više. Osmi smo razred. Kako da se više sprijateljimo?

inteen: Draga tinejdžerko, ako si mu se dopadala pre 2 godine, postoje solidne šanse da ga privlačiš još uvek. Ne znam gde ga viđaš i imate li zajedničkih prijatelja. Nisi nam rekla ni da li izlazite na ista mesta, idete li u istu školu, na iste rođendane itd.
Pošto se ljudi menjaju, u vašem uzrastu pogotovo, nije neuobičajeno što ti se on ranije nije dopadao a sada si počela da se interesuješ za njega. Razmisli zbog čega je to tako. On je sigurno za to vreme sazreo, možda si i saznala nešto o njemu što je privuklo tvoju pažnju i učinilo ga simpatičnijim, a i sama si se sigurno promenila. U svakom slučaju, veoma je lepo što želiš prvo bolje da ga upoznaš i sprijateljiš se sa njim a potom i da otvoriš mogućnost da se među vama razviju emocije. Tek kada se zbližite i otkrijete imate li slična interesovanja i da li vam je prijatno kada ste zajedno, moći ćete da krenete dalje. Prijateljstvo može da se razvije u ljubav ako za to ima materijala.
Dakle, kao što sam već rekla, možda mu se sviđaš i dalje, ali nema hrabrosti da ti priđe, zato je potrebno da ga ohrabriš. Potrudi se da se osmehneš uvek kad ga vidiš, to će ga opustiti. Kada ste u istom društvu, pokušaj da budeš blago okrenuta ka njemu, tako neverbalno komuniciraš da je dobrodošao. Pohvali neki detalj kod njega, pozitivno prokomentariši nešto, nasmej se njegovoj šali…
Isto tako, možeš mu poslati zahtev za prijateljstvo preko neke društvene mreže, šerujte muziku, filmove, dopisujte se i pričajte… Onda mu neki put predloži da prošetate, odete na šejk, ili možda na neki koncert. Postepeno ćete postajati bliskiji. Ukoliko osećanja budu obostrana, dobićeš dečka, a neće biti ništa manje dobro ni ako postanete prijatelji. Srećno!

Piše: Ana Slavković, psiholog (http://www.mirnakuca.com/usluge/porodicno-savetovaliste/)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website