Izgubila sam nevinost i ne znam treba li da se kajem

0
0
  • Guest postavljeno 31/07/2016 02:01

Imam 17 godina. Nevinost sam izgubila sa dečkom sa kojim nisam baš dugo u vezi. Bilo je prelepo iako znam za priče da ne treba stupati u odnose dok ne prođe par meseci veze i dok se ne stekne potpuno poverenje. Ja ovog dečka previše volim i nikad nisam bila zaljubljena ovoliko. On je isto sa mnom izgubio nevinost, s tim što je rekao kako želi da to bude samo sa mnom jer me voli i jer sam prelepa i predivna devojka. Možda sve to jesam nepromišljeno uradila, ali srce je nadvladalo razum. Zanima me da li sam napravila grešku i treba li da se kajem?

inteen: Zaista ne vidim razlog za kajanje. U vezi si sa dečkom koji ti se dopada, imate razumevanja jedno za drugo i prirodno je da poželite da uđete u seksualne odnose. Važno je da imaš svest o tome da si sama to želela i da te niko nije naterao. Takođe, važno je da ti je bilo lepo, da je on bio pažljiv i da sa njim možeš da podeliš neke svoje strahove, ukoliko se pojave.
Različite osobe ulaze u seksualne odnose na različite načine. Ovo je bio vaš način i sada vam preostaje da uživate zajedno, vodeći računa jedno o drugom. Ne bih ovde pokretala pitanje zaštite i korišćenja kontraceptivnih sredstava, verujem da si se u to uputila pre stupanja u seksualni odnos.
I možda za ubuduće: ako već neku odluku doneseš, dobro promisli i prihvati odgovornost za nju. Onda neće biti potrebe za kajanjem, niti za traženjem potvrde od nekoga sa strane.

Piše: Suzana Krstić, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website