Nejasni su mi postupci moje simpatije

0
0
  • Guest postavljeno 05/04/2017 20:27

Ćao inteen, sviđa mi se jedan dečko, idemo u istu školu ali je on treći razred a ja prvi. Mislim da sam se i ja njemu sviđala jer smo se stalno gledali i njegovi prijatelji su mi se uvek smešili kada bih prošla pored njih. Ali, nikako mi nije jasan ovaj njegov postupak. Poslao je zahtev za prijateljsto mojoj najboljoj drugarici, a posle ga obrisao. Ne shvatam šta je hteo time da učini? Ne verujem da mu se sviđala moja drugarica, a ako jeste, zašto je obrisao zahtev? Stvarno neobično… Sada se više ne gledamo, ponekad vidim da me krišom pogleda. I dalje mi je simpatičan i volela bih bolje da ga upoznam ali ne znam šta da radim. Možda nam jednostavno i nije suđeno… Znam da je situacija jako čudna ali me zanima da li imate neki savet i za mene. Hvala unapred!

inteen: Draga čitateljko, ponašanje tog dečka zaista jeste zbunjujuće. No, u vašem uzrastu stvari se brzo menjaju. Ne bi bilo čudno da si mu se ranije dopadala, a da je potom njegovu pažnju privukla neka druga devojčica ili da se naprosto ohladio. Ipak, ukoliko je gajio simpatije prema tebi, sigurna sam da u njemu taj osećaj možeš ponovo da probudiš jer nije prošlo mnogo vremena. Moguće je da je tvojoj drugarici poslao zahtev za prijateljstvo kako bi preko nje došao do tebe, a onda jednostavno nije imao snage da to izgura. Mada, može da bude i da se predomislio. Ne možemo tvrditi ni jedno ni drugo.
Ali, ono što možeš da uradiš, s obzirom na to da si primetila da te i dalje krišom gleda, jeste da probaš da ostvariš kontakt s njim. Idete u istu školu, pa verovatno imate neke zajedničke poznanike. Iskoristi to da mu se približiš. Ako bude stajao sa nekim od njih, pozdravi se i zastani da sa njima razmeniš bar dve-tri rečenice. Ne bi bilo loše da sa tobom u tim situacijama bude drugarica u koju imaš poverenja. Ona će ti čuvati strah a može i da uskoči u razgovor. Tako će biti opuštenije.
Isto tako, možeš i ti njemu poslati zahtev za prijatelja. Ukoliko želiš da se upoznate, učini nešto da to i ostvariš. Gde piše da je momak taj koji mora da napravi prvi korak? Na ovaj način nećeš se pomeriti s mrtve tačke i, osim ukoliko se on ne odvaži da učini nešto, nikada nećete napraviti nikakav kontakt i nećeš saznati da li je između vas moglo da bude nešto ili ne. Počnete li da se dopisujet ili, još bolje, da uživo razgovarate na najrazličitije teme, otkrićeš neke nove stvari o njemu a i on će imati priliku da uvidi kakva si ti. Tako ćete shvatiti dopadate li se jedno drugom ili ne. Možda ukapiraš da je odlično da takvu osobu imaš za drugara a ne za dečka. No, može da se desi i da poželite da uđete u vezu. Najgori scenario bio bi da ti poželiš emotivni odnos a on ne, ali barem ćeš znati na čemu si. Ovako se samo vrtiš u krug. Sad je samo pitanje koliko ti se on dopada i da li si spremna da uzmeš stvar u svoje ruke i razrešiš situaciju. Čak iako se sve ne odvije onako kako bi ti volela, osećaćeš se dobro jer si dala sve od sebe. Naravno, bićeš tužna. Bar pretpostavljam da je tako. Ali ćeš znati da nisi neko ko sedi skrštenih ruku i čeka da se stvari otpetljaju same od sebe, nego si osoba koja ume da se uhvati u koštac sa problemom i trudi se da ostvari svoje želje. Dakle, možeš da skupiš petlji i zagrizeš ili odustaneš od svega, pa šta bude. Razmisli dobro, odluka je na tebi. I šta god da rešiš, nemoj da se kaješ. Držim palčeve!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Zdravo inteen: ja idem u veoma interesantnu skolu,moje 4.drugarice zaljubljene su u nastavnika jednoga,i stalno me zezaju kazu da sam i ja u njega zaljubljena,moja bff mu je poslala zahtev na fb,a on joj je obrisao,zezaju me jer se na mene nasmije kada odgovaram i malo me pitanja pita i napise mi 5,a njih samo posmatra,stvarno neznam sta da radim,pred njima me pohvali da sam najbolja u razredu,a njima bude krivo. Jedna mu je poslala pusu i dao joj 1-icu. Pred njima se na mene smije,a kad nema nikoga tesko kaze dobar dan.   Stvarno neznam sta da radim,ako mi mozete odgovoriti Vi. Hvala.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website