Poljubila sam se sa dečkom, ali mi se on više ne javlja

0
0
  • Guest postavljeno 04/07/2016 01:03

Pre nedelju dana na bazenu sam upoznala dečka koji je dve godine stariji od mene (ja imam 15, on 17). Dugo smo pričali i na kraju me je poljubio. To je, inače, moj prvi poljubac. Kada sam došla kući, dopisivali smo se i od tada mi se nije javio. Osećam se glupo jer ne znam šta želi od mene i da li je uopšte hteo nešto ozbiljno sa mnom…

inteen: To što ti se desilo veoma je lepo. Bio je to prijatan dan na bazenu koji se završio poljupcem. Moraš priznati da je sve u svemu to prvi poljubac za pamćenje. Čak i da ostane samo na tome, zaista je i više nego dobro. Iz ovoga što si napisala, ali i iz tako kratkog poznanstva, vrlo je teško zaključiti šta neko želi od tebe. Postavi sebi isto pitanje: šta ja želim od njega?

Ukoliko ti se zaista dopada, nemoj čekati da on napravi sledeći korak. Pošto ste se već dopisivali, možeš sama započeti neku neobaveznu konverzaciju. Priseti se nečega o čemu ste pričali, pa ga nešto pitaj. Možda ste pominjali neke filmove, mesta za izlazak, muziku, putovanja… To će biti dobar način da ga uvučeš u razgovor. Četujući s njim probaj da otkriješ njegova interesovanja. Tako ćeš videti zanimaju li vas iste stvari. Moći ćeš da ga upoznaš malo bolje i uvidiš da li ti se stvarno dopada i ima li smisla da se vidite, družite a možda čak i zabavljate.

Nemoj se zbuniti ni ako se ponovo sretnete. To bi možda bilo i najbolje. Po njegovoj reakciji videćeš da li se obradovao i da li mu se sviđaš. Možeš i da saznaš gde izlazi pa da se kao slučajno nađeš tamo… Posluži se malim trikom koji će ti otkriti više od onoga što znaš na osnovu onoga što se već desilo. Držimo palčeve! Srećno i javi nam šta je bilo.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website