Imala sam samo jednog dečka a 13 mi je godina

0
0
  • Daniela postavljeno 16/04/2017 13:22

Dragi inteen, imam 13 godina i u životu sam imala samo jednog dečka, dok je moja sestra koja je inače mlađa od mene devet meseci, imala 4 ili 5. Čak je i ta moja veza trajala jako kratko. Trenutno mi se mnogo sviđa jedan dečko iz mog odeljenja i on to zna. Volela bih da budemo zajedno ali ne znam kako da ga pitam za vezu a da se ne izblamiram? Više puta ste mi pomogli pa se nadam da možete i sad. HVALA UNAPRED! 🙂

inteen: Draga tinejdžerko, mislim da treba da formiraš malo zreliji stav prema partnerskim odnosima. Nije dobro često menjati partnere i truditi se da ih imamo što više. Važan je kvalitet, ne kvantitet. Važno je da se to dvoje ljudi vole i razumeju, da su uvek podrška jedno drugom. Cilj je imati jednu stabilnu vezu u kojoj oba partnera uživaju, a ne 4-5 u toku godine. Dakle, uopšte nije loše što si imala samo jednog dečka, tek ti je 13 godina. Imaš mnogo vremena pred sobom. Jasno je da su u tvom uzrastu to uglavnom simaptije koje brzo planu, ali se brzo i gase, odnosno moguće je da ti se danas neko dopadne ko će ti već sutradan biti nezanimljiv. Tvoja sestra je verovatno zaljubljivije prirode. Lakše joj se neko svidi nego tebi i to je sasvim u redu. Nismo svi isti. Ne treba nigde da juriš i to ne treba da te brine. Sledi svoj tempo i nemoj da budeš s nekim samo da bi rekla da imaš momka već jedino ukoliko ti se taj neko dopadne.
Što se tiče tog dečka iz odeljenja, probaj malo da ga ohrabriš. Osmehni mu se, pohvali nešto kod njega, pitaj ga da ti pomogne nešto oko škole. Neka ima na umu da je ostavio utisak na tebe. Pošto se viđate svakodneno imaš priliku i da često pričaš sa njim. Takođe, pretpostavljam da znaš šta voli, a šta ne, trenira li nešto, kakvu muziku sluša… To su se dobre teme za razgovor. Tako možete da se zbližite. Onda će i on uvideti da li si i ti njemu interesantna na isti način kao I on tebi pa će ti, ako bude želeo, to staviti do znanja. Ukoliko njegov odgovor izostane, ne očajavaj, jer ćeš bar rašćistiti tu situaciju, saznati na čemu si i otvoriti sebi mogućnost za neku novu simpatiju. Sigurno ima drugih dečaka koji zaslužuju tvoju pažnju i koji će na tvoje emoije uzvratiti istom merom. Samo polako. Zaista imaš sve vreme ovoga sveta. Srećno!

Piše: Ana Slavković, psiholog (http://www.mirnakuca.com/usluge/porodicno-savetovaliste/)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website