Mislim da me jedan momak neće prepoznati ako ne budem sređena

0
0
  • Guest postavljeno 16/04/2017 21:16

Treba da se vidim uskoro sa jednim momkom koga sam videla 2 puta u kafiću dok sam ja bila na rođendanu. Tada sam bila u haljinici i štiklama i bila sam sređena (ništa preterano, ali malo više nego za školu). Imam osećaj da me on neće prepoznati jer je jednom prošao pored mene biciklom, a drugi put je njegovo kuče napalo drugaricu sa kojom sam išla kući. Za ovaj drugi put sam sigurna jer ima isto kuče, a i drugarica je primetila da je to on.
Takođe, pričala sam sa drugaricama o njemu. Jedna je rekla da on nije osoba za veze (zna ga iz priča i viđenja), i da bežim od njega. Druga je rekla da po slikama izgleda kao OK lik. Inače, nisam imala nikad dečka.

inteen: Draga tinejdžerko, za sada ne možemo da znamo kakva je osoba taj momak. Njegova fotografija ne može skoro ništa da govori o tome. Glasine koje je čula ta druga drugarica mogu biti i tačne i netačne. Moj savet je da se dobro raspitaš kod onih koji ga znaju, proveri sa kim se druži i kreni u akciju. Društvo u kome se krećemo otkriva dosta o nama samima jer ,,sličan se sličnom raduje“. Preko njegovih drugara možeš saznati o njemu mnogo toga što te interesuje. S obzirom na to da, čim ste se sreli u istom kafiću, izlazite na ista mesta, najverovatnije imate zajedničke poznanike. Kod njih se raspitaj šta voli, a šta ne, gde se kreće, trenira li nešto, koju muziku sluša… To će biti sasvim dovoljno za početak.
Potom ti ostaje malo duži put da ga na osnovu ličnog kontakta proceniš kao čoveka, da vidiš da li je to iskrena, empatična osoba koja poštuje i sebe i druge ili ne, je li duhovit, pažljiv, lepo vaspitan… Onda ćeš moći da zaključiš i da li ti se zaista dopada. Ako ne bude onakav kakav bi želela da jeste, srećan mu put. Tu se osloni na vlastitu intuiciju. Za slučaj da ti se sviđa i pri prvim susretima nastaviš da misliš da je tako, ipak početak veze odloži dok ne budeš sigurna da je kao osoba OK, a do tada budite samo drugovi.
A što se tiče toga da te neće prepoznati zato što nisi doterana, to je gotovo nemoguće. Sigurno ne izgledaš sasvim drugačije u haljinici i, recimo, farmerkama. Imaš istu kosu, oči, osmeh, pokrete… Dakle, ne treba da brineš za to. Moguće je jedino da se pravi važan ili glumata da te, kad naletite jedno na drugo, ne prepoznaje. Najgora varijanta je da neće da ti se javi. Ali, to ti već govori nešto o njemu. I to ne nešto naročito lepo. Ako je takav, isfoliran, neuviđavan i nepristojan, onda ti i ne treba, ni kao drug, ni kao dečko. Sve će se uskoro razrešiti i stvari će leći na svoje mesto. Srećno.

Piše: Ana Slavković (http://www.mirnakuca.com/usluge/porodicno-savetovaliste/)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website