Zaljubljena sam u najboljeg druga, a on ima devojku

0
0
  • Guest postavljeno 04/08/2016 01:17

Dragi inteen, duže od dve godine imam druga. Pre oko godinu i po primetila sam varnice između nas, ali nismo imali hrabrosti da učinimo nešto. Nakon nekog vremena on je našao devojku sa kojom je i sad. Mi smo i dalje nerazdvojni, o svemu pričamo. On mi previše znači i mnogo ga volim, ali ne mogu ništa da uradim jer ima devojku koju voli, a i ne želim da pokvarim naše prijateljstvo. Niko drugi mi se nije svideo posle njega, nisam našla nikog s kim ga mogu zaboraviti. Šta da radim?

inteen: Draga čitateljko, očigledno je da vas dvoje imate predivan odnos. Znam da ti je teško što on ima devojku, a ti ga i dalje voliš. Mnogo nas je prošlo kroz takve situacije. Lepo je što ste nastavili da se družite i negujete prisnost. Takođe, važno je što razgovarate o svemu i što ti poštuješ njegovu ljubav prema devojci s kojom je trenutno. Čini se da je on dobar dečko i da poštuje devojčice, s obzirom na to da je ozbiljno shvatio i vezu u kojoj je. A šteta je što ste propustili trenutak, ali ko zna zašto je to dobro.
Postoji šansa da vas dvoje na kraju budete zajedno jednog dana kad on raskine postojeći odnos. Možda je i bolje što se to nije desilo ranije. Tada ćete biti zreliji i znaćete šta želite. Ali treba da razmisliš, jer veza uvek može da pokvati prijateljstvo. A nekada je zaista važno zadržati pravog prijatelja za ceo život. Za sada pokušaj da se otvoriš za nova poznanstva. Leto je, sigurno dosta izlaziš sa društvom, krećeš se i imaš više mogućnosti da sretneš nekog ko će ti se dopasti. Možda ne toliko koliko najbolji drug (to je ipak poseban odnos), ali budi spremna da nekom drugom dečku daš priliku. Nemoj ga upoređivati sa drugom. Tako ima više izgleda da ti se svidi. Moguće je i da je neko zainteresovan za tebe. Provodi vreme sa drugaricama, idi u bioskop, na bazen, radi ono što ti prija kako bi manje mislila na njega. Kada se pustiš, naići će neko ko će privući tvoju pažnju. Biće to sigurno sasvim drugačije, ali ćeš misliti manje. Za tebe bi bilo bolje i da se neko vreme sa najboljim drugom ne viđaš često kao do sad. Distanciraj se bar malo. Daj sebi prostora.
I još nešto, on ima i devojku i tebe. Ako ne budeš uvek tu, i njemu će biti jasnije koliko mu nedostaješ. U tom slučaju, možda i sam donese neku odluku. Postepeno će se sve razrešti. Za sada je važno da zaokupiš misli nečim drugim, da se zabaviš a njega staviš na stand by. On će u tvom srcu uvek imati posebno mesto, a čini se i ti u njegovom. S vremenom ćete shvatiti treba li da budete prijatelji ili da gradite emotivni odnos. Ipak, imaj na umu da je nekad dragocenije sačuvati prijateljstvo. Biće sve u redu. Ne brini. Videćeš.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website