Nikad nisam doživela vrhunac iako već neko vreme spavam sa dečkom

0
0
  • Guest postavljeno 19/04/2017 01:31

Već dugo imam dečka i već neko vreme spavamo zajedno međutim nikada do sada nisam doživela vrhunac a želela bih… Kako mogu da doprinesem da se to desi?

inteen: Draga čitateljko, potpuno je razumljivo što te frustrira to što si u vezi, pretpostavjam da se volite i dobro slažete, a ti ne doživjavaš maksimalni užitak tokom seksa. Seks može da bude lep i bez vrhunca i sigurno se lepo osećaš što možeš da zadovoljiš svog dečka, ali to nije isto i ne može da se poredi sa onim kada i ti doživiš orgazam.
Na žalost, u ukupnoj ženskoj populaciji oko 25% žena uopšte ne može da doživi orgazam. Nadam se da ti nisi jedna od njih. A i ta statistika je pod znakom pitanja jer možda samo nisu bile dovoljno uporne. No, svakako jedan veliki procenat, čak preko 50%, ima poteškoća da ga doživi, potrebni su neki „specijalni“ položaji pa ga ni tada nema svaki put. Hoću da kažem da nisi jedina sa ovim problemom kao i da ne treba da odustaješ, već da budeš uporna kako bi ga rešila.
Ono što si sigurno već sto puta čula je da je najvažnija stvar da de opustiš. To je svakako istina ali je i deo začaranog kruga jer kako da se opustiš kada si pod pritiskom što ne možeš da doživiš orgazam a onda ga i nećeš doživeti jer nisi opuštena, i tako iznova i iznova…
Nisam razumela iz tvog pitanja da li nikada nisi doživela orgazam ili se to nije desilo tokom odnosa sa dečkom. Nekako pretpostavljam da je prva situacija u pitanju. Ja bih ti savetovala da pre svega sama upoznaš svoje telo i otkriješ šta voliš i šta ti prija. Govorim naravno o maturbaciji. To je dosta širok pojam i podrazumeva dodirivanje sopstvenih delova tela tako da ti bude prijatno i uzbudljivo. Na taj način možeš strpljivo i polako, bez pritiska i bez da ti neko govori šta treba i kako treba, da doživiš orgazam. Erogene zone se nalaze svuda po telu i vrlo je važno da otkriješ koje su za tebe važne i koje izazivaju uzbuđenje. Ako tako uspeš da doživiš vrhunac (nemoj nakon prvog da staneš, nastavi da istražuješ sebe) onda možeš da pomogneš svom dečku i da ga navodiš šta treba da radi. Sigurna sam da će i on jedva dočekati smernice jer ga verovatno frustrira što ne može da zadovolji svoju devojku. Nakon prvog uspešnog puta bićeš mnogo opuštenija i sve će ići lakše.
A ako i pored toga što možeš da zadovoljiš sebe on i dalje to ne može, možda prosto niste kompatibilni u seksu. I to se dešava… Ukoliko te još nešto zanima, slobodno nam se javi. Srećno!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

 

  • You must to post comments
0
0

The hosenty of your posting is there for all to see

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website