Da li je u redu biti u vezi sa momkom koji je druge veroispovesti?

0
0
  • Daniela postavljeno 20/04/2017 20:27

Da li je normalno biti u vezi sa dečkom koji je druge veroispovesti? Roditelji me osuđuju, svesna sam svega i želim lepo da ga upoznam pa tek onda da sudim. Mislim da sam u pravu, razumem da brinu i ja brinem ali mislim da to nije prepreka. Ne udajem se za njega da bi se branilo…

inteen: Draga tinejdžerko, tako nešto apsolutno nije prepreka za skladnu vezu pa čak ni brak. Ima mnogo parova koji uz tu razliku sasvim lepo funkcionišu. Bitno je da li vas dvoje uživate jedno u drugom, koliko se slažete i razumete, imate li zajedničkih interesovanja. Isto tako, važno je da ste iskreni jedno prema drugom, poštujete se i uvažavate želje onog drugog. To su stvari koje su presudne u svakoj  vezi i preduslov su da dvoje ljudi imaju kvalitetan odnos. Roditeljima možes da odgovoriš upravo ovako kao što sam napisala, kao i da istakneš druge lepe osobine koje on ima.
Mišljenje drugih o nekom paru nije toliko bitno. Ima parova gde niko od familije nije pozdravljao njihov izbor, a njihov brak se tokom vremena ispostavio kao sasvim dobar. Nije redak slučaj da se roditelji jednog od partnera ili možda čak i oba, protive takvoj vezi i to je zato što brinu o tome kako će se to odraziti na njihovo dete. Oni ti svakako žele najbolje i ne bi voleli da te vide povređenu. Ali, kao što si i sama rekla, tog dečka treba prvo dobro da upoznaš pa tek onda da donosiš sud o njemu kao osobi, bez obzira na to koje je veroispovesti. Želim ti sve najbolje!

Piše: Ana Slavković, psiholog (http://www.mirnakuca.com/usluge/porodicno-savetovaliste/)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website