Sviđa mi se 2 godine mlađi dečko i ne znam kako da ostvarim kontakt s njim

0
0
  • Guest postavljeno 23/05/2017 22:43

Znam da su ovo pitanje postavili milion puta, pošto redovno pratim vašu stranicu, ali mi je potrebna pomoć. Imam 18 godina i simpatičan mi je dečko koji je 2 godine mlađi. Idemo u istu školu, tu smo se i upoznali, ali kad prođemo jedno pored drugo ne kažemo ćao. Nemamo zajedničkih prijatelja a volela bih da ostvarim kontakt sa njim. Da li bi trebalo prvo da počnem da mu se javljam u šk ili šta?

inteen: Draga čitateljko, kao što si i sama rekla, najbolje bi bilo da počneš da mu se javljaš u školi. Sledeći put kad ga vidiš, jednostavno ga pozdravi. Pošto ste se već upoznali, to ne bi trebalo da bude čudno. S obzirom na to da je on mlađi, verovatno mu je neprijatno i verujem da ni ne sluti da ti je simpatičan. Čak i da mu se dopadaš, dečaci u tom uzrastu često umeju da budu zatvoreni i stidljivi i ne znaju kako da priđu devojci, pogotovo ne starijoj.
U svakom slučaju, kada počneš da mu se javljaš, videćeš kako će on odreagovati. Biće ti jasno da li mu je drago ili ga je baš briga. Na osnovu toga znaćeš šta dalje da radiš. Neki sledeći put mu se nasmeši, a ako ti stvari budu išle na ruku, u prolazu ga možeš pitati i kako je, koji mu je sledeći čas i sl. Potom iskoristi neku priliku da zastanete, pa započni razgovor. Postepeno ćeš shvatiti ima li smisla da se trudiš. Ukoliko budeš nailazila na zid, ne treba da gubiš vreme. S druge strane, ako i on bude pozitivan, češće ćete zastajati na hodniku, a vaše ćaskanje postajaće sve duže. I on će, kao i ti, tražiti način da ponovo „naleti“ na tebe i priča će se odvijati sama od sebe. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website