Izgubila sam nevinost sa bratovim najboljim drugom, a on ne odobrava našu vezu

0
0
  • Guest postavljeno 16/08/2016 23:39

Imam 16 godina. Nevinost sam izgubila s bratovim najbolji drugom, a brat to ne zna. „Vukli“ smo se osam meseci i jedno veče se odjednom desilo. Nisam ni bila svesna. Nakon toga postao je pažljiviji prema meni. Spavali smo još nekoliko puta, a pošto moj brat ne odobrava tu vezu, ne možemo da budemo zajedno. Ne znam da li da se kajem što sam to uradila sa njim, pogotovo što mi i nije dečko. Treba li da prekinem to? Mada, previše me privlači i ne znam na koji način bih i mogla da prekinem sa njim?
inteen: Situacija u kojoj si ne deluje nimalo lako, potpuno razumem zašto te to muči. Radiš nešto što tvoj brat ne odobrava. Seksualni odnos se, kako si i sama rekla, „desio“ a da ga nisi planirala i, naravno, sada se pitaš da li je OK da spavaš sa nekim sa kim nisi u vezi. S druge strane, dečko ti se jako sviđa, fin je i pažljiv prema tebi. Deluje mi kao da te poštuje, a ne da te zavlači i iskorišćava za seks. I u krajnjoj liniji, to što se „vučete“ osam meseci isto nešto znači. Da ne značite ništa jedno drugom, ne biste se toliko dugo „vukli“.
Mislim da nikako ne treba da te grize savest niti da se kaješ zbog toga što se desilo. On se tebi sviđa a i ti njemu, i nema ničeg pogrešnog u tome što si poželela da spavaš s njim. Takođe, ni u tome što to i dalje radite. Očigledno da među vama postoji nešto lepo, bar po onome što si napisala. Ja najveći problem vidim u bratu. Ne znam sve okolnosti vaše veze i tvog odnosa sa bratom, niti šta on misli o vama kao paru. Ali mislim da bi bilo najzgodnije, ako je to ikako moguće, da uz podršku tog dečka (naravno ako i on želi isto) objasniš bratu kakva je situacija, da se sviđate jedno drugom, da želite da budete zajedno i da nema razloga da vam to brani. Ti ćeš se mnogo bolje osećati kada ta veza bude definisana i ne budeš morala da lažeš brata. A ako je iole zreo i ako ti veruje, ne vidim zašto te brat ne bi razumeo i podržao. Srećno!

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website