Može li veličine polnog organa da uzrokuje krvarenja nakon seksa?

0
0
  • Guest postavljeno 24/04/2017 02:45

Zdravo. Spavala sam sa dečkom. On mi je drugi, ali se često dešava da nakon seksa imam krvarenje. Da li to zavisi od veličine njegovog polnog organa?

inteen: Draga čitateljko, veoma je teško na ovaj način dati sud o tome zbog čega se kod tebe krvarenja ponavljaju iako je, kako zaključujem, od prvog odnosa prošlo dosta vremena. Nisi opisala o kolikoj je količini krvi reč tako da je samim tim još nezahvalnije govoriti na tu temu. Isto tako, ne znam da li ti se to dešava samo sa ovim momkom ili je to bio slučaj i u prethodnoj vezi. Ukoliko, zbog večine polnog organa dođe do povrede, to može biti jedan od uzroka, ali tada krvarenja ne bi bila obilna. Pretpostavljam da među vama nema grubosti, odnosno da je on pažljiv i nežan, te da u tom smislu nema razloga za brigu.
Moj ti je savet da se obratiš lekaru. A pošto si već seksualno aktivna, sasvim je prirodno da odeš na ginekološki pregled. Treba da te pogleda stručno lice. Tek nakon toga, biće ti jasno da li je sve u redu, te ukoliko postoji bilo kakav problem, rešićeš ga na pravi način. Pročitaj naš tekst  Sa koliko godina maloletnica može kod ginekologa bez pratnje starije osobe?, kako bi se pripremila za ono što te očekuje u ordinaciji i upoznala se sa svim koracima zakazivanja svog termina. Pošto ti je ovo drugi dečko, slobodna sam da zaključim da imaš više od 15 godina, što znači da na pregled možeš sama. Naravno, ako želiš, možeš pozvati nekoga da ti pravi društo. Najbolje bi bilo kada bi to bila mama, ali ukoliko ti to ne zvuči u redu, to može biti i drugarica ili neka druga osoba od poverenja. Nemoj da paničiš. Sve će se rešiti. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website