Jedan dečko mi je poklonio svoj duks a ja bih volela da je to znak da mu se sviđam

0
0
  • Guest postavljeno 24/04/2017 21:49

Dragi inteen, u mom odeljenju ima jedan dečko koji mi se sviđa već 3 godine i on to zna. U početku, kad sam ga upoznala stalno me zezao i šalio se sa mnom ali drugarski. To je bilo pre 2 godine. Skoro svi iz mog odeljenja pričaju da se i ja njemu sviđam. Svi sem moje BFF. Ona kaže da bi ona prva provalila ali ja verujem većini. Evo i razloga. On ima mnogo lepe dukseve ali moj omiljeni je jedan na kome piše Japan. Oko mesec dana pre mog rođendana rekla sam mu da mi se mnogo dopada taj duks i on je mnogo češće počeo da ga oblači i poklonio mi ga je za rođendanu. Moja sestra, koja se sa njim druži jako često, kaže da se on sam toga setio, da mu niko to nije rekao. Drugi razlog je što se nekako uvek srami preda mnom. Ne znam kome da verujem. Nadam se da možete da mi pomognete. Hvala unapred!! ??

inteen: Draga čitateljko, nije važno šta drugi pričaju, kao ni šta kaže tvoja BFF. Najbitniji je tvoj osećaj. Dobro razmisli i priseti se svih njegovih gestova, načina na koji ti se obraća, gleda te, priča sa tobom… Niko ne može da tvrdi gaji li on emocije prema tebi ili ne. Nažalost, ni ja ne mogu stopostotno da kažem ni jedno ni drugo, mada znam da bi ti to najviše volela. No, na osnovu ovoga što si napisala, očigledno je da si mu draga i simpatična. Osmisliti takav rođendanski poklon zaista je više nego lep potez. Bilo je to divno iznenađenje, zar ne? Samim tim, sigurno je da mu nešto značiš i da želi da ti se približi. A upravo to i jeste cilj, da se zbližite, komunicirate više, saznate razne stvari jedno o drugom. Tako ćete uvideti postoje li međusobna osećanja i da li je to samo prijateljstvo ili nešto više od toga. S obzirom na to da idete u isti razred pretspostavljam da znaš mnogo o njemu. Ukoliko to nije slučaj, saznaj sve što možeš: koju muziku sluša, gde izlazi, koji sport voli, za koga navija, pa ćete imati mnoštvo tema za razgovor i time ćete produbiti svoj odnos.
Tinejdžerski period je vreme kada, kako smo već više puta pisali, uplovljavate u svet muško-ženskih odnosa i stvari počinju da se komplikuju. Takođe, dečaci devojčicama šalju zbunjujuće signale, ali i obrnuto. Često ni sami ne znate šta mislite i osećate. Lako i brzo menjate mišljenje, ono što vam je danas lepo, već sutra može da bude grozno. Mnogi su i u emocijama nestalni i ne znaju šta žele. Ti si postojana, jer ti se taj momak sviđa već 3 godine. Međutim, on je sve vreme to znao a tek sada reaguje. Znači li to da se u njemu desila neka promena? Moguće da je tako. Ti možeš da čekaš i vidiš šta će se dalje događati, a možeš i da uzmeš stvar u svoje ruke i otvoreno porazgovaraš sa njim, kažeš mu da se tvoje emocije nisu promenili i pitaš ga šta on misli o tome. Ukoliko smatraš da je on previše stidljiv i da bi ga to uplašilo, pusti ga još malo. Ali nemoj predugo da čekaš jer je sada stigao trenutak da se ta situacija raspetlja. Njegovi postupci ukazuju na to. Dozvoliš li da se stvar slegne, on se može povući i sve će se vratiti na staro. Zato dobro proceni šta i kako i uradi ono što misliš da je najpametnije. Nemaš šta da izgubiš. Možda ti se ostvari želja da budeš s njim ili će sve biti kao i do sad. Bar ćeš znati na čemu si i moći dalje da se ravnaš prema tome. Možeš pročitati i naše članke Kako da otkrijem osećanja dečka koji mi se dopada? i Ne znam kako da procenim da li se dopadam jednom momku. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website