Ne znam da se ljubim i plašim se da dečko zato ne raskine sa mnom

0
0
  • Daniela postavljeno 25/04/2017 08:54

Zdravo, imam 16 godina i već 6 dana sam u vezi sa jednim dečkom. Nismo se još poljubili (zbog mene) ali da, u vezii smo:)
Pokušao je da me poljubi više puta ali ja se plašim, pa okrećem glavu ili brbljam neke gluposti… Plašim se da se poljubim sa njim jer je on već imao dosta devojaka što znači da je već ekspert kada se o ljubljenju radi… Ja sam mu objasnila sve što me muči i on je pokušavao da mi objasni ali ne znam, nisam mogla… Posavetovao me da sa drugaricom o tome pričam, da mi objasni pa čak i mogu da se poljubim sa njom, kako bi me naučila…
Ne znam šta da radim… Strah me je da ne raskine sa mnom zbog toga a i ne znam dal’ da se poljubim sa drugaricom kako bih naučila i onda se bez problema ljubila sa njim…

inteen: Draga šesnaestogodišnjakinju, kako se ljubi možeš naučiti jedino vežbajući. Prvi put je najteže, a što se više budeš opuštala biće ti lakše. Pošto imaš dečka koji to ume, odnosno ekspert je, kako kažeš, to je idealna prilika. Ne treba da se ljubiš sa drugaricom. Sa njom možeš da popričaš o tome i ona ti može detaljno objasniti kako se to radi, ali poljupce razmenjuj sa momkom. Dobro je što si sa njim podelila svoje strahove i dala mu do znanja da nemaš iskustva. On bi zato trebalo da ima strpljenja i bude pažljiviji. Tako će i biti ukoliko mu je zaista stalo. A ti treba da imaš poverenja u njega i prepustiš se. Na taj način pokazuješ da gajiš osećanja prema njemu. Ako ga budeš pratila, sve će biti OK.
S druge strane, ako on ne bude želeo da ti da vremena, onda znači da nije dovoljno zainteresovan, a takav dečko ti i ne treba. Nisi jedina sa tim problemom. Zato ne brini. Pročitaj naše tekstove U pomoć! Imam strah od ljubljenja i Možete li da mi objasnite kako se ljubi u kojima ćeš pronaći dodatne savete na tu temu. I imaj na umu da se ne ljube svi isto. Dakle, „tehnika“ koju budeš koristila sada ne mora da bude adekvatna u nekoj sledećoj vezi. Ali ubuduće, naravno, nećeš biti tako stegnuta i uplašena, jer ćeš biti malo iskusnija. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Renata je zena koja je mnogo uspesna,zivi skromnim zivotom ali sa svojim sposobnostima mogla bi i bolje
Ne zeli da se oglasava niti da se siri prica o njoj
Ali ja zelim da joj pomognem kao sto je ona meni
Ima 60 godina, rodjena je polu mrtva ali ko zna zasto je to dobro
Sada ima dar koji bi svako pozeleo da ima
Svaki problem koji je neresiv ona resi .
Nisam verovala , kao ni vi mozda dok citate ovo
Ali samo treba da se uverite
Imala sam tezak zivot , ali to sad nije ni bitno
Samo zelim da kazem i da se na ovaj nacin obratim svima
Ljudi, stvarni je uspesno
Mozete doci do nje i licno ali evo vam kontakt preko vibera i vacapa
+385923813830

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website