Da li je moguće da se dopadam jednom dečku iako smo u svađi?

0
0
  • Guest postavljeno 25/04/2017 10:39

Želela bih da znam da li se sviđam jednom dečku. On i ja ne pričamo već dugo a idemo zajedno u odeljenje. Na početku smo se muvali i posle nekog vremena smo se posvađali i sad smo već godinu dana u lošim odnosima ali on mn stalno gleda na času i stalno me ogovara tj. spominje. Takođe, svojim drugovima ne daje da budu sa mnom…

inteen: Draga čitateljko, vrlo je teško na osnovu ovako malo podataka doneti sud o tome da li se ti dopadaš tom dečku. Druga stvar, nije mi jasno zašto te to zanima. Nisi napisala ni da li se on tebi sviđa, kao ni zbog čega ste se posvađali, jeste li tokom perioda svađe pokušavali da se izmirite itd. S obzirom na to da tebe kopka šta on misli, moguće je da ni njemu nije svejedno što ne razgovarate. Možda te pominje jer gaji simpatije prema tebi, možda ga zanima šta drugi imaju da kažu ili želi da izvuče od njih neke informacije, a možda mu više zaista nisi draga pa ga jednostavno nerviraš. Da si rekla razlog svađe, moguće da bi neke stvari bile jasnije. Tokom tinejdžerskog perioda muško-ženski odnosi se komplikuju i dečaci devojčicama šalju najrazličitije signale i obrnuto, koji ćesto umeju da budu veoma zbunjujući i teško ih je protumačiti. Tako, recimo, to što ne dozvoljava drugovima da budu sa tobom može da znači da ne želi da budeš sa nekim drugim kad već nisi sa njim, ali i da hoće da pokaže da je frajer. Pošto ste se vas dvoje muvali, on je praktično stavio zabranu na tebe. On glumi facu, a drugari neće da mu se zameraju.
Isto tako, danas neko može da ti se dopada a već sutra možeš da pomisliš da je on baš bez veze i nađeš novu simpatiju. To je vreme kada se sve brzo menja, pa i mišljenje i emocije. Dakle, jedini način da saznaš šta taj momak misli jeste da probaš ponovo da uspostaviš kontakt sa njim. Ukoliko ti je stalo do njega, na neki način mu možeš dati do znanja da bi volela da popričate i rešite nesuglasice. Ako nećeš to lično da uradiš, suptilno mu pošalji poruku preko neke osobe od poverenja. Neka mu on ili ona to saopšte onako kao usput, tokom nekog neobaveznog razgovora, možda baš u trenutku kad te on pomene.
Bude li i on pokazao želju da popričate i pokušate da se pomirite, biće to dobar početak. U svakom slučaju saznaćeš da ga nije baš briga za tebe, a to je već deo odgovora na tvoje pitanje. A šta će se dalje dešavati zavisi i od tebe i od njega. Ukoliko te još nešto zanima, konkretizuj problem, a mi ćemo se potruditi da ti pomognemo. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website