Prija mi da me dečko maltretira tokom seksualnog odnosa

0
0
  • Guest postavljeno 26/04/2017 16:01
Da li je normalno to što mi prija kada me dečko maltretira za vreme seksa? Volim kada me šamara, vređa i jako vuče za kosu, ali nisam sigurna da li je to normalno. Plašim se takođe da on ne počne to da radi i izvan kreveta, ne znam šta da radim, ne želim da prestanem, ali se i malo bojim.
 
inteen: Draga čitateljko, kao i na dosta pitanja koja postavljate, ni na ovo nije lako odgovoriti. Više puta smo pisali o tome kako je u seksu sve dozvoljeno, dok god se obe strane slažu sa tim, ali ipak neke granice treba da postoje. Lako može da se desi da uđemo u nešto što se razvije i kasnije dostigne proporcije koje na početku nismo mogli da predvidimo a onda ne znamo kako da se iz toga izvučemo. Na primer tvoja bojazan je takve prirode- šta ako dečko počne tako da se ponaša i van spavaće sobe.
Ja stvarno ne mogu da odgovorim na pitanje da li je u tvom slučaju takva želja normalna jer ne znam dovoljno o tebi. Ali ono što mogu da kažem je da treba da se zabrineš ako je to jedini način da doživiš zadovoljstvo, ako je seks bez maltretiranja dosadan, glup, ako iz nežnosti ne možeš da dobiješ ništa što ti prija. Rekla bih da se to u tom slučaju može nazvati perverzijom, a perverzije spadaju pod abnormalnosti.
S obzirom da se obraćaš našem magazinu, pretpostaviću da si dosta mlada i to je još jedna potencijalno zabrinjavajuća stvar. Jedno je kada kroz dugogodišnje odnose poželiš da probaš nešto malo drugačije pa otkriješ da te „pali“ kada te neko ponekad povuče za kosu, nazove pogrdnim imenom ili udari šamar (akcenat opet stavljam na ponekad), ali je ipak malo čudno što si to tako mlada otkrila. Opet pretpostavljam da nisi imala preterano mnogo različitih partnera i seksualnih iskustava i da nemaš sa čime da porediš ovo što ti se sviđa. Hoću da kažem da je to možda samo jedan aspekt tvoje seksualnosti i da bi valjalo da istražiš i ostale jer verujem da bi i nešto što bi spadalo pod konvencionalnije moglo da ti pruži zadovoljstvo.
To što se plašiš da bi dečko mogao da postane grub i izvan kreveta govori o tome da nisi baš mnogo razgovarala sa njim o svemu ovome. To je još jedna stvar na koju treba da obratiš pažnju. Kada god radimo stvari koje su na granici nečega što bi se smatralo normalnim ili uobičajenim, jako je važno da o tome razgovaramo sa partnerom i utvrdimo određena pravila kako stvari ne bi izmakle kontroli. Dakle, mislim da je jako važno da mu daš do znanja da je ta grubost nešto što želiš da se isključivo dešava u krevetu i da nikako ne želiš da te tako tretira van tog konteksta.
Na kraju ipak moram da kažem da je želja da te neko udara i omalovažava verovatno posledica neke dublje nesigurnosti i mazohističke tendencije koja bi mogla lako da se ispolji i u nekim drugim aspektima tvog života. Možda bi ipak trebalo da se zapitaš zašto ti prija da te neko na taj način tretira. Nema ništa strašno u tome da izabereš takav način postizanja seksualnog zadovoljstva, ali je ipak važno da spoznaš koji je razlog i pozadina toga i da to ne postane obrazac tvog funkcionisanja sa partnerima. Jer zlostavljači to mogu da prepoznaju i možda te ovaj dečko neće maltretirati van spavaće sobe, ali sledeći bi mogao. Zato ipak porazmisli zašto ti se sviđaju takve stvari. Možda ne bi bilo loše i da porazgovaraš sa nekim psihologom, čisto da osvestiš pozadinu svega toga. Jer kada shvatimo zašto nešto volimo ili se osećamo na određen način, onda to postaje naš izbor. Ovako on to nije nego neka vrsta moranja. Nadam se da ćeš uspešno rešiti ovu dilemu. Pozdrav.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Postoji BDSM za koji verovatno nisi čula, probaj to da istražiš.. U principu, seks ne bi morao da utiče na odnos van kreveta… Srećno <3

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website