Zaljubljena sam u druga koji se uskoro seli

0
0
  • Guest postavljeno 28/04/2017 15:51

Imam druga u kog sam izgleda zaljubljena. On ima devojku vec 3 meseca a ja sam skoro raskinula sa momkom s kojim sam bila 4 meseca. Ne znam šta da radim, pričamo svaki dan i to po nekoliko puta, i kad god ga vidim sa devojkom zasmeta mi ali se pravim da me ne dotiče. On se seli za dva meseca…

inteen: Draga čitateljko,okolnosti u kojima si se našla nažalost ti ne idu u prilog. Kada između dvoje ljudi postoji prijateljski odnos nije retkost da se to razvije u nesto više. Međutim, češće su situacije u kojima jedna strana mašta o vezi a druga je sasvim zadovoljna postojećim stanjem. Izgleda da je upravo to tvoj slučaj. Na sve to, momak koji ti se dopada ima devojku. Znam da ti je teško ali nikako ne bi bilo lepo da pokušaš da narušiš to što oni imaju. Možeš samo da sačekaš i vidiš koliko su njihove emocije jake i da li će ta veza potrajati.
Tek ukoliko bi se oni rastali, mogla bi otvoreno da porazgovaraš sa njim. Naravno, ako je to ono što želiš i rešena si da mu otkriješ da ti se dopada. Ipak, dobro razmisli. Nisam sigurna šta bi time postigla pošto se on seli. E sad, to je ostalo nedorečeno. Nisi pojasnila gde se tvoj drug seli. Da li se seli u drugu ulicu, drugi grad ili drugu državu? Tvoja odluka trebalo bi da se bazira i na tome. Ti znaš koliko ćete ubuduće biti fizički udaljeni i koliko je u tom smislu vazno da on u ovom trenutku sazna istinu. S mog stanovišta, sad ne možeš mnogo da učiniš i ja bih ti savetovala da ne kvariš prijateljstvo a ti postupi kako smatraš da je najbolje. Ako ste zaista tako dobri drugari, to je nešto što treba da sačuvaš i neguješ. Pokušaj da se oslobodis romantičnih osećanja prema njemu i sigurna sam da ce uskoro naići neki novi dečko vredan tvoje pažnje. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website