Ne želim zbog dečka da pokvarim prijateljstvo sa BFF

0
0
  • Guest postavljeno 29/05/2017 21:37

Ovako imam jedan problem i ne znam šta da uradim… Najbolja drugarica mi je pre nekih 2-3 meseca bila u kombinaciji sa jednim jako lepim dečkom koji se i meni te večeri svideo ali ja nisam imala hrabrosti da mu priđem. On se njoj jako tada svideo i stalno mi je pričala o njemu. Ona nikad nije znala da se on i meni sviđa jer sam bila u fazonu: okej, ona mu je prišla prva, njen je, ja ga neću dirati. Međutim, u poslednje 2 nedelje taj dečko meni ne izlazi iz glave i jako, ali jako, mi se sviđa i takođe znam da bi on bio sa mnom, čak mi se i javljao na društvenim mrežama. Plašim se jer ne želim da povredim najbolju drugaricu. Ne znam šta da radim pogotovo jer znam da se on njoj i dalje malo sviđa i ne želim da pokvarim naše prijateljstvo…

inteen: Draga tinejdžerko, vas dve treba da popričate o tome da li je ona još uvek zaljubljena u njega, ili on spada među 5-6 dečaka koji joj se pomalo sviđaju. Takođe, treba da je pitaš da li bi ti zamerila ako bi eventualno počela da se zabavljaš sa njim.
Ako ti je jako dobra drugarica, nemoj se kockati sa tim prijateljstvom, jer veze često traju i završe se, a pravi prijatelj je retkost. Teško ga stekneš, a lako izgubiš. Pravo prijateljstvo, uz obostranu odanost, traje ceo život. Zato nemoj da joj radiš ništa iza leđa, već joj iskreno i otvoreno reci sve što i nama. Nakon toga, znaćeš kako se ona oseća i moći da odlučiš. Zajedničkim snagama najlakše ćete razrešiti situaciju. Pročitaj i naš članak Kako da ne prekršim nepisano pravilo o bivšem dečku?. Srećno!

Piše: Ana Slavković, psiholog (http://www.mirnakuca.com/usluge/porodicno-savetovaliste/

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website