Drugari ili nešto više?

0
0
  • Guest postavljeno 28/04/2017 21:08

Inteen imam jedan problem koji me muči već duže vreme… Smuvala sam se sa drugom iz odeljenja na veče. Eh, pa ovako, saznala sam preko njegova 2 najbolja druga da mu se sviđam i da stalno priča o meni, a u poslednje vreme stalno želi i da sedi sa mnom. Pre smo se družili i zezali a onda smo počeli da provodimo zajedno više vremena u školi. Uvek sam ga smatrala samo drugom, međutim kad sam saznala da mu se dopadam, počela sam da razmišljam o svemu tome i shvatila da se i on meni malo sviđa. Smuvali smo se u diskoteci, ali smo bili pijani, on malo više. Seo je pored mene u separe i krenuo da me grli. Nisam mislila da će to veče nešto da se desi između nas. Ipak, desilo se, a ja bih volela da nije na taj način. Kada sam ušla u učionicu u ponedeljak, svi su aplaudirali, jer su saznali šta se desilo i bilo je zezanja nekih 2-3 dana, ali od ponedeljka on nije smeo u oči da me pogleda. Ili mu je bilo glupo, možda pošto ga je bilo sramota što je iskazao na taj način da mu se sviđam, ili ga je bilo stid zbog zezanja. Mislila sam da će u šk da mi prizna šta oseća ili mi kaže da želi da sve bude kao pre, da zaboravimo tu noć, da nije značila ništa. Da je bilo tako, bilo bi mi mnogo lakše, ali on je počeo da me izbegava i do sad smo progovorili možda 5 reči. Od tog događaja je prošlo mesec dana a mi i dalje nismo razgovarali o svemu. Ja želim ali ne znam kako, pogotovo što je on jednom od najboljih drugova rekao kako mu je bilo baš lepo i kako bi voleo da to ponovimo i da se dobro ljubim. Najveći problem mi je što je on ponovo počeo da muva bivšu koju očigledno nije zaboravio iako mu se ja sviđam i govorio je kako bi bio sa mnom. A pre 2 dana, kad smo u odeljenju igrali istina-izazov, drugarica me je pitala da li bih ponovila to što je bilo sa njim. On je odmah dodao da mi nismo bili uopšte zajedno, a ja sam rekla ne, jer mi je bilo glupo i ne želim da svi saznaju da mi se on mnogo sviđa. Osim toga, on i dalje voli bivšu i mada sam rekla ne, drugarica je dodala: “Znači  da”, a ja sam ćutala i nasmejala se. Još jedna drugarica je prokomentarisala: “Ponovila bi to?” pa sam ja opet rekla ne, ali on nije obraćao pažnju.
Posle nekoliko krugova pitali su njega da li bi se pomirio sa bivšom i on je rekao da. Ne znam šta da radim jer se on mn sviđa a sigurna sam i ja njemu. Ponekad na času vidim da gleda u mene i kad skonta da ja gledam u njega, okrene se. A kad god taj njegov najb drug, koji je sada zaljubljen u mene, kaže moje ime ili me spomene ovk, on ga odmah udari u rame ili tako nešto. Jednom me drug iz razreda gađao kredama a ja sam povikala na njega: “Prekini da me gađaš”, on je tad prolazio pored moje klupe, rekao mu: “Prekini” i udario mu macolu. Ne razumem ga, da li sve ovo znači da mu se sviđam ili ne i šta treba da uradim. Izvinite što je malo duže…

inteen: Draga čitateljko, tinejdžerski period je najčešće dosta komplikovan kada je reč o muško-ženskim odnosima. Zalazite na nepoznat teren, šaljete jedni drugima nejasne signale, ni sami sa sigurnošću ne znate sta želite… i sama kažes da ti se taj drug ranije nije dopadao a onda je jedan događaj sve promenio. Vrlo je verovatno da se i ti njemu sviđas, kao što je moguće da još gaji osećanja i prema bivšoj devojci. Jedini način da saznaš šta on misli jeste da popričaš sa njim. Pošto se on stidi i očigledno se pomalo izgubio u svemu tome, moraćeš otvoreno da mu kažeš da želiš da razgovaraš sa njim. Iskoristi priliku kada je sam ili ga odvoji u stranu i pitaj šta misli o svemu što se među vama desilo. Možeš mu i priznati da ti je bilo lepo i da ne bi volela da vaš odnos ostane samo na tome. Videćeš njegovu reakciju i čuti šta on ima da kaže. Ako i taj dečko želi da bude s tobom, dobićete šansu da ostvarite lepu vezu. Ukoliko on nije za to ili hoće ponovo da pokuša sa bivšom devojkom, moraćeš s tim da se pomiriš. Međutim, biće ti mnogo lakše jer ćeš znati na čemu si. Muke na kojima si sad su najgore. Mislim da je iskren razgovor najbolje rešenje. Držim pesnice. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website