Da li da verujem dečku kada je pod dejstvom alkohola?

0
0
  • Guest postavljeno 01/05/2017 18:23

Zdravo inteen, volela bih da mi Vi kažete šta mislite o sledećoj situaciji. Svi imamo po 16 godina. Bila sam na jednoj žurki sa drugaricama i drugovima koje sam tada upoznala i koji su već na početku večeri bili pijani. Medju njima je bio i jedan koji je meni simpatičan, a i on je za mene ranije rekao da sam simpatična. Bilo mi je baš lepo sa njim, a mislim da je i njemu sa mnom. Sve vreme me je grlio, zasmejavao, posvećivao mi pesme, preslišavao se kada mi je rođendan, pomagala sam mu da se otrezni. Pred kraj večeri sam uzela njegov telefon da bih se slikala i on mi ga je dao pod uslovom da obećam da neću ulaziti u galeriju. Obećala sam, ali sam ipak bacila pogled (nisam mogla da odolim). Tu se nalazilo nekoliko slika moje dalje drugarice koja je zaljubljena u njega 6 godina (verovatno da je i dalje),ali je on sve vreme odbija. Tada mi stvarno ništa nije bilo jasno. Bila sam pomalo razočarana. Na kraju žurke nas je ispratio, zagrlio me i rekao mi da me voli. Bila sam skroz zbunjena i samo sam promrljala nešto. Nemoguće je da me voli kao devojku, jer smo se te iste večeri upoznali, na njega je uticao alkohol, a i vrlo moguće da je govorio o prijateljskoj ljubavi. Te večeri mi je slao i neke slatke i simpatične poruke, a sutra ujutru (kada se otreznio) je bio primetno hladniji preko poruka, iako je slao srca. Na kraju sam ja završila razgovor. Drugarice koje su bile prisutne i koje ga poznaju više od mene me i dalje ubeđuju da mu se sviđam i da se na žurki baš primećivalo da mi je bio prisan. Od tada nije prošlo mnogo vremena,a ja i dalje razmišljam o tome. Hvala na pomoći unapred ?

inteen: Zdravo draga devojčice! Šta je tvoje pitanje ili nedoumica u vezi s ovom situacijom? I sama si shvatila da ovde nema reči o ljubavi na prvi pogled, već o ponašanju pod dejstvom alkohola, što ne znači da si ti manje simpatična zbog toga. Samo to da je tvoj udvarač verovatno veoma stidljiv i da nema dovoljno samopouzdanja. Takvi pod uticajem alkohola čine nešto što ne bi u svesnom, odnosno treznom stanju. Na primer, dobijaju hrabrost da igraju ako su inače loši igrači, pevaju na sav glas, čak iako znaju da nisu muzički talentovani ili veoma lako poljube devojku koja im se sviđa, a kojoj ne smeju da priđu posle škole.
Zašto je to tako? Zato što alkohol otklanja kočnice i smanjuje socijalnu anksioznost, stoga je velika verovatnoća da upropastimo prethodno stečeni dobar odnos s nekim ili priliku da se nekom približimo. Tvoj udvarač je, izgleda, to želeo na silu, a sutradan ga je mučila krivica zato što ima neraščišćen odnos s tvojom drugaricom. Zbog tih razloga, rekla bih da vam je samo bilo lepo na žurki i to je sve. Ne znam da li se viđate u školi, ali ćeš po danu (i u nealkoholisanom stanju) shvatiti kakav odnos on želi s tobom emotivni ili samo prijateljski. To tvoje drugarice, ma koliko dobro ga poznavale, ne mogu znati i ne bih ti savetovala da se uzdaš u njihovu procenu, bez lične provere. Potrebno je da pustiš da prođe neko vreme i da budeš strpljiva, a sledeći korak prepusti njemu. Pozdrav!

Foto: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website