Kako da pitam devojku za seks?

0
0
  • Guest postavljeno 17/08/2016 17:25

Kako da pitam devojku za seks? Kako uopšte da započnem tu temu s njom?

inteen: Na osnovu tvog pitanja ne mogu da zaključim ništa o tome koliko se vas dvoje poznajete, koliko je vaša veza duboka i ozbiljna. Ukoliko ste zajedno izvesno vreme, trebalo bi da ste razvili dovoljno blizak i otvoren odnos. U tom slučaju možete da razgovarate o ovoj temi. Pretpostavljam da si dosta razmišljao o tome, pa se plašiš da ona ne zaključi kako ti to od nje zahtevaš i da ti je važnije nego što bi voleo da ona misli.

Ako još niste imali nikakav razgovor na ovu temu, možeš da ga otvoriš bez direktnih pitanja i pritisaka, kroz opšte teme, recimo šta ona misli koje je pravo vreme i slično. Tako ćeš lako saznati kako trenutno razmišlja, ima li neke strahove i dileme. Nemoj da vršiš pritisak. Neka se razgovor odvija u opuštenom, neobaveznom trenutku, da se ona ne oseća nimalo neprijatno. A ne u intimnoj situaciji koju bi mogla da shvati kao pokušaj nagovora na seks.

Često se veruje da devojke ne misle o seksu koliko momci. Ali čak i ako ima razlike, sigurno je da i one razmišljaju, planiraju i međusobno pričaju o tome. Važno je da budeš spreman da je saslušaš, da joj pokažeš kako ne želiš da žuriš i da toj odluci pristupaš odgovorno i promišljeno. Kada na ovakav način podelite razmišljanja i oslušnete potrebe, sigurna sam da je nećeš uplašiti i da će vam oboma biti jasno da li ste spremni. Svakako, moraš biti nežan i pažljiv kada i ako do toga dođe. I nikako ne zaboravite na kontracepciju!

Piše: Jelena Gogić, psiholog

 

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website