Želim samo kombinaciju sa dečkom koji mi se sviđa

0
0
  • Guest postavljeno 05/05/2017 14:34

Imam problem, ne znam šta da radim, već par nedelja mi se sviđa jedan dečak kog znam ceo život. Živimo u istom kraju, viđamo se svaki dan, izlazimo napolje. Ja ne bih želela da budemo zajedno, želim kombinaciju ili tako nešto, a on ne zna da mi se sviđa. Ne znam kako bi on reagovao na sve to. Šta da radim?

inteen: Draga tinejdžerko, pretpostavljam da znaš da je kombinacija neobavezan odnos u kome svako sa strane može da radi šta hoće. Ne verujem da bi taj dečak tako nešto odbio, ali mi nije jasno zašto bi ti to želela. Nisam sigurna da bi se dobro osećala ako bi znala da se on pored tebe viđa još sa nekim devojkama. Čini mi se da bi te to povredilo i ne bi ti prijalo, a to o čemu pričaš je upravo takva relacija.
Isto tako, treba da razmisliš da li je vredno rizikovati prijateljstvo radi nečeg tako površnog. Razmisli o tome šta će biti nakon toga što budete u kombinaciji, kako ćete se ponašati jedno prema drugom, hoće li vam biti neprijatno ili ćete moći normalno da se družite. Stava sam da bi se tako stvari samo zakomplikovale, te da bi mogla da izgubiš druga koga znaš ceo život. Tako nešto svakako ne bi bio dobar izbor. Odluka je, naravno, tvoja ali ja ti to ne bih preporučila. Da si barem rekla da si ludo zaljubljena u njega i želiš da ostvarite kvalitetnu vezu, mogla bih da razumem tvoju dilemu. I u tom slučaju bih te posavetovala da izvagaš koliko ti je to važno i zapitaš se jesi li spremna da pokušaš sa njim i eventualno ostaneš bez prijatelja kada se vaša veza završi. Ipak, tada bi to bi imalo smisla jer bi cilj bio ostvarenje ljubavi. Pročitaj naš tekst Da li je vredno rizikovati prijateljstvo radi veze? kako bi uvidela šta pokušavam da ti kažem. Ovako stvarno ne vidim poentu. Ja ti savetujem da se ne upuštaš u isprazne veze koje ne vode ničem. Najbolje i najlepše je da nađeš momka koga ćeš voleti i koji će ti uzvraćati istom merom i sa kojim ćeš moći da izgradiš posvećen i iskren odnos. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website