I dalje imam nedoumice oko sređivanja intimne zone

0
0
  • Guest postavljeno 12/06/2017 15:04

Pročitala sam par vaših odgovora na pitanja što se tiče uklanjanja dlaka sa intimne zone, ali I dalje imam nedoumice. Nisam seksualno aktivna, imam 15 godina, ali ide leto i jednostavno želim biti uredna. Sa brijačem sam dosta nesigurna, da li je uopšte dobro sa njim tretitati celu intimnu zonu? Imam strah od povređivanja. Koliko štetna može biti posekotina? I na koje još načine mogu ukloniti dlačice?

inteen: Draga čitateljko, zaista smo mnogo puta obrađivali ovu temu. Pročitaj naš članak Da li je normalno što mi se dole nakon brijanja pojavi crvenilo? pa ćeš videti da nije isključeno da se tokom uklanjanja dlačica sa intimne regije pojave crvenilo, iritacija i svrab. Kao što smo već rekli, dlačice se u toj zoni briju u smeru rasta, za razliku od nogu koje brijemo nagore. A u tekstu Kako da se friziraš tamo dole imaš zaista sve opisano stavku po stavku, dok detalje o depilaciji možeš otkriti ako pogledaš Sređuješ li intimnu zonu? . Osim toga, nema potrebe za uklanjanjem svih dlaka, jednostavno se doteraj tako da nemaš neprijatnosti kada obučeš kupaći kostim.
Što se tiče posekotina, one nisu neuobičajena pojava tokom brijanja bikini zone. Na tom mestu koža je vrlo osetljiva i nežna pa je brijač lako može oštetiti. Zato je bitno da budeš veoma pažljiva. Za slučaj da do povrede ipak dođe, trebalo bi pri ruci da imaš kremicu sa antibioticima koju ćeš na to mesto mazati dva puta dnevno. Izbegavaj preusku garderobu kako ne bi dodatno iziritirala kožu. Da bi smanjila mogućnost nastanka posekotina, koristi penu, kremu za brijanje ili blagi sapun pošto će tako brijač lakše kliziti po koži.
Najbolje bi bilo kada bi se posavetovala sa mamom. Ona ti, bar prvi put, može biti od pomoći. Druga varijanta je da se skoncentrišeš i sama prihvatiš posla. Oprez i srećno.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website