Da li na žurku da idem sa drugim dečkom da bih svoju simpatiju napravila ljubomornom?

0
0
  • Guest postavljeno 18/06/2017 09:08

Ćao! Imam 16 godina i uskoro će letnji raspust, druženje, zaljubljivanje… Pre mesec dana sam otišla u Niš gde mi inače živi baka i tamo imam mnogo drugova i drugarica i stalno kad odem tamo obavezno izađemo. Poslednji put kad sam tamo izašla poljubila sam se sa jednim dečkom kog sam do tad znala samo preko Instagrama a i on je tako znao mene, čak mi se jednom prošle godine i javio i nešto smo kratko pričali. Uglavnom, bili smo to veče u kombinaciji i on mi se sutradan javio, ali i to je bilo nešto prilično kratko. Prošlo je mesec dana i ja vidim na Instagramu da je objavio kako se ljubi sa nekom devojkom. Naravno, ima puno pravo da bude sa kime god hoće, ali ne znam što sam se ja uznemirila… Treba da idem u Niš za nedelju dana i tada se organizuje neka žurka u njihovom poznatom klubu i drugarica mi je rekla da će i on biti tamo (verovatno sa devojkom). Možda je sad nezrelo što ovako razmišljam, ali jel’ ne bi bilo glupo da ja te večeri budem u kombinaciji sa jednim drugim dečkom koji mi je simatičan (i ja sam njemu, to mi je drugarica još prošli put rekla) da bih ga napravila ljubomornim. Želim da me posavetujete i izvinite na predugačkom tekstu ali nadam se da sam objasnila situaciju.

inteen: Draga čitateljko, tekst nije predugačak, sve si lepo objasnila tako da mogu lepo i da ti odgovorim. Najvažnije je da shvatiš šta zapravo želiš. To što te uznemirila ta fotografija dokaz je, najverovatnije, toga da si mislila kako ćete vas dvoje ovoga puta možda ostvariti neki konkretniji odnos. Pošto je on i sa tobom bio samo u kombinaciji, nije isključeno ni da je taj poljubac objavljen na Instagramu daleko neozbiljniji nego što ti misliš. Da sam na tvom mestu, ja bih se dobro raspitala, saznala činjenice, a tek onda donosila odluke o koracima koje ću preduzeti. Ukoliko on zaista ima devojku, ne bi bilo u redu da se petljaš u njihovu vezu. No, možda to među njima i nema neku težinu. Ti to još ne znaš. Zato je potrebno da prikupiš podatke. Dugo je leto, te postoji šansa i da se između vas dogodi nešto novo. Ali, o tome treba da razmišljaš isključivo ako ti se on stvarno sviđa i ako je vredan tvoje pažnje. Ukoliko je on ide od devojke do devojke i nije sposoban da se preda i veže, onda ti i ne treba i nema nikakve svrhe da se baviš njime.
E sad, mislim da nema potrebe da na žurku ideš sa drugim dečkom samo da bi njega pravila ljubomornim. To uradi jedino ako te taj drugi interesuje, bez obzira na momka s kojim si bila u kombinaciji. Nije u redu da nekoga vučeš za nos. Neophodno je da prvo raščistiš sama sa sobom. Dakle, ako nemaš šanse sa prethodnim, potrudi se da ga zaboraviš i tek kada njega izbaciš iz glave, kreni dalje. Jer, tek tada ćeš sa nekim sledećim moći da gradiš vezu i tokom narednog perioda doživiš nešto vredno sećanja. Nemoj da trošiš vreme na bezvredne kombinacije koje nemaju nikakvog značaja. Budi otvorena za mogućnost da sretneš nekoga ko će u tebi probuditi dublje emocije i sa kojim ćeš moći da osetiš šta znači iskren partnerski odnos. Misliš li da bi to mogao da bude taj drugi dečko, daj sebi priliku da ga upoznaš. Možda se iznenadiš. Sve ostalo je isprazno. Želim ti da uživaš tokom leta. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website