Dečko je raskinuo sa mnom jer sam izašla sa drugom

0
0
  • Guest postavljeno 17/05/2017 15:12

Ćaooo… Imam dečka. Zajedno smo godinu i 5 meseci. Bila sam sa drugom na kafi i momak mi se gadno naljutio, čak je i raskinuo. Šta da radim? Mnogo mi je teško.

inteen: Draga čitateljko, moram odmah da ti kažem da ljubomora nikako nije dobra za vezu. Nije mi jasno kako ste toliko dugo zajedno ukoliko njemu smeta da ti izlaziš sa drugarima. Da li je moguće da do sada nisi bila na kafi, soku, u šetnji… sa nekim drugim osim sa svojim dečkom? U partnerskim odnosima pre svega je neophodno da postoji obostrano poverenje, te da i momak i devojka imaju vreme samo za sebe, kao i za izlaske sa društvom. Apsolutno je nedopustivo da ti on brani da se družiš sa kim želiš sve dok to ne ugrožava vašu vezu. Dakle, ako između tebe i tog druga ne postoje nikakva osećanja (osim prijateljskih), onda je potpuno normalno da ponekad želiš da budeš sa njim, da pričate, podelite iskustva, možda čak i učite zajedno… Samo ti znaš postoji li neki valjan razlog zbog koga bi tvom momku taj susret smetao. Kako nisi podrobnije opisala svoj odnos sa drugom, zaista ne mogu da govorim na tu temu.
Mogu samo da ti kažem da veza nema naročitu perspektivu ako vas dvoje ne verujete jedno drugom. Veoma je ružno što je on odmah raskinuo. Prvo je trebalo da popriča sa tobom i pita te o čemu je tu reč. Čini mi se da ti je stalo do njega, pa je jedini način da saznaš šta ga je toliko povredilo da probaš da razgovaraš sa njim. Priđi mu ili pošalji poruku po drugarici i zamoli ga da se nađete, sednete i iznesete stvari na čistac. Objasni mu da gajiš osećanja prema njemu, ne misliš ni o jednom drugom momku i želiš da budeš sa njim, ali da on, isto tako, mora da razume tvoju potrebu da se viđaš i sa drugim ljudima. Istakni da, bez obzira na to koliko ti on znači, nećeš da zapostaviš i izgubiš prijatelje, te da i on ima pravo i treba da se druži sa svojom ekipom. Nadam se da će on to shvatiti i da ćete uspeti da rešite sve nesuglasice i izgradite još kvalitetniju vezu. Ukoliko ne bude tako, onda je on sebičan i nije za tebe. Takvo ponašanje odraz je nezrelosti i nedoraslosti. Nije isključeno ni da on nikada neće biti zreo za iskren i dubok ljubavni odnos. Možda će to biti njegov model ponašanja i ubuduće, ali to ne bi trebalo da bude tvoj problem. Držim pesnice da sve bude kako si zamislila, ali ako ne bude, kreni dalje. Postepeno ćeš ga preboleti i naći nekog ko će biti pun razumevanja za tvoje potrebe a ti ćeš mu uzvraćati istom merom, a upravo to je ono što čini jednu pravu vezu. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website