Dečko koji mi se dopada stalno menja devojke

0
0
  • Guest postavljeno 21/06/2017 18:00

Ćao, pisala sam vec nekoliko puta, http://inteenmagazine.com/sexologija/pitanje/seksologija-396/. Taj dečko se javio možda 2-3 puta od tad, samo prvi put je pitao kad ćemo da se vidimo, druga dva puta je sve bilo normalno dopisivanje, kasno uveče smo se dopisivali malo ‘bezobraznije’, on mi je rekao da se napalio od dopisivanja samnom. Na kraju je obrisao njegove poruke, što je mnogo glupo ispalo. E sad, moj problem je u tome što zivi kod mene u ulici, i kad god krenem do grada, moram pored njegove kuće da prođem. Jednom mi je rekao da će da mi javi kad ima vremena da se vidimo, a odmah te večeri sam ga videla da vozi neku devojku kolima, drugo veče sam videla njega i neku devojku ispred njegove kuće, treće veče, kad sam prošla pored njegove kuće, čula sam da se smeje on i neka devojka. Inače, mi smo (bili), ne znam ni ja, kao u nekoj kombinaciji. Šta da radim da bi se opet videli ili da ga jednostavno pustim?

inteen: Draga verna čitateljko, drago mi je što nam se ponovo obraćaš i što bez ustezanja tražiš savet kada ti nešto nije jasno. Nije važno koliko problem deluje banalno ili lako rešivo, nikad nije loše čuti i tuđe mišljenje i možda malo drugačiju perspektivu. Ipak, imaj u vidu da ti na kraju sama odlučuješ šta ćeš uraditi i sama snosiš odgovornost i trpiš posledice svojih postupaka. U tom smislu, iako tražiš dodatno mišljenje, uvek i njega uzmi sa rezervom, porazmisli dodatno i na kraju uradi onako kako misliš da treba.
Što se tvoje situacije tiče, meni deluje očigledno da taj dečko ne želi ozbiljno da se vezuje u ovom trenutku, ne sa tobom, nego generalno. To konkretno nema baš mnogo veze s tim kakva si ti osoba, a ponajmanje s tim kako si se ponašala u krevetu. Čim on kaže da se napalio od dopisivanja (a ne verujem da te laže), sigurno mu je bilo prijatno kada ste bili zajedno. S druge strane, to što je izbrisao poruke i nakon toga si ga nekoliko puta videla sa drugim devojkama, i to različitim, govori o tome da on neće da bude isključivo sa jednom i pobrinuće se da devojke sa kojima je ne znaju za prisustvo i dopisivanje sa ostalima. Samim tim, iskreno govoreći, šanse da ostvariš bilo kakav ozbiljniji i dublji odnos sa njim veoma su male. A ako bi želela da spavaš s njim, bez obaveza, to verujem da je moguće.
Dakle, pred tobom je momenat odluke: da li da ga pustiš i zaboraviš ili da ga “juriš” za seks kombinaciju. Treća opcija po kojoj biste bili u vezi, iz svega što si napisala, ne deluje realno.
Ukoliko odlučiš da želiš da nastaviš da spavaš s njim, mislim da je direktan pristup najbolji. To “bezobrazno” dopisivanje je dobra osnova i ako budeš slobodnija i sama preduzmeš inicijativu i pozoveš ga da se vidite (a ne da čekaš njega jer je pitanje da li ćeš ga dočekati), ne vidim zašto ne bi pristao. Samo je važno da ti bude jasno šta možeš da dobiješ od njega i da se ne zanosiš da ćeš dobiti nešto više, niti da ćete biti u vezi. Srećno u donošenju odluke. 🙂

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website