Da li sam normalna ako sam rekla dečku da hoću da vodim ljubav sa njim?

0
0
  • Guest postavljeno 19/05/2017 21:21

Da li sam normalna ako sam da dala dečku da mi gura prste u međunožje iako smo skoro 8 meseci zajedno i posle da mu tražim kondome da mi da koje je poneo zbog mene i da mu kažem da hoću da vodim ljubav sa njim?

inteen: Draga čitateljko, mnogi od vas postavljaju manje-više ista ili slična pitanja. Dosta smo pisali u tome da je u seksu dozvoljeno sve što žele i na šta pristaju oba partnera i što ne ugrožava nijedno od njih. Ako ste oboje uživali u tome i ukoliko je i on želeo da vodi ljubav sa tobom (a ne vidim razlog da bi te odbio), ne znam gde je tu problem. Pitanje je samo koliko imate godina. Jedino ta činjenica, ukoliko ste isuviše mladi za tako nešto, može da stvara nedoumice i dileme kada je reč o ovo temi. Pošto ne znam kog ste uzrasta, teško je da uopšte donosim sud o ovome što si napisala.
Za devojku je važno, posebno ukoliko je u pitanju prvi seks, da bude potpuno spremna na taj čin i sasvim sigurna da to želi baš sa tom osobom i baš u datom trenutku. Bitno je da joj to iskustvo ostane u lepom sećanju, jer u suprotnom kasnije može imati izvesnih nelagodnosti kada dođe do intimnih odnosa. Naravno, prvi put ne treba očekivati vatromet ( i o tome smo već govorili), nego je važno da devojka ima poverenja u dečka sa kojim je, da ga voli, oseća se sigurno i što je opuštenije moguće. Kako nisi rekla ni da li si već spavala sa tim momkom ili sa nekim pre njega, nemam dovoljno podataka da bih ti dalje pomogla. U svakom slučaju, pohvalno je što ste razmišljali i o kontracepciji.
Molimo i tebe a i druge čitatelje da budu što preciziji u opisu problema koji ih muči (tehničke stvari nisu toliko bitne), kako bismo mogli što bolje da protumačimo vaša pitanja i damo vam adekvatnije odgovore.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website