Da li je glupo posle veze od 2 nedelje ući u novu vezu?

0
0
  • Guest postavljeno 20/05/2017 20:52

Da li je glupo posle veze koja je trajala 2 nedelje ući u novu vezu i to nakon samo 2 nedelje?

inteen: Draga čitateljko, jasno je da se u tinejdžerskom periodu stvari brzo menjaju, te je moguće da ti je danas jedan dečko supersladak, zaljubljena si u njega do ušiju i jedva čekaš da ga vidiš, a već sutra ti se uopšte ne dopada i ne pada ti više na pamet da budeš sa njim. To nije neuobičajeno u tvom uzrastu. Međutim, odnos koji traje dve nedelje zaista se ne može nazvati pravom vezom. S druge strane, nisi rekla ni koliko ti je godina, niti si pojasnila šta si osećala prema bivšem momku, kao ni da li ti je stalo do tog budućeg, tako da mi je jako teško da dajem bilo kakav konkretan sud o tvojoj situaciji. U svakom slučaju, mogu da kažem da prvo moramo da razvijemo osećanja prema određenoj osobi kako bismo poželeli da budemo sa njom. Potom, pošto uplovimo u vezu, taj odnos gradimo i negujemo, postepeno se upoznajemo, stičemo međusobno poverenje i postajemo bliskiji. Kasnije na red dolazi i intimnost koja ne mora da podrazumeva seks već maženje, ljubljenje, razmenu nežnosti. E sad, sve ovo što sam pobrojala ne može nikako da stane u samo 14 dana. Pitanje je koliko si ti ozbiljno ušla u sve to, kako uopšte gledaš na odnos između partnera i šta zapravo očekuješ od veze. Naravno da nije u redu ići iz veze u vezu, pogotovo ne u tako kratkom razmaku. No, tvoje emocije prema bivšem očigledno nisu bile jake, jer da si ga volela sada sigurno ne bi maštala o novom momku.
Mislim da ne treba tako olako ni da shvataš, ni da ulaziš u veze. Tek kada ti se neko zaista svidi, možeš da počneš više da se družiš sa njim, a zatim, ako uvidiš da imate ista interesovanja, dobro se slažete, volite da provodite vreme zajedno i da postoji šansa da ostvarite lep i iskren odnos, onda sa tim momkom možeš da napraviš korak dalje. Tako treba da se ponašaš i u trenutnoj situaciji. Razmisli dobro i preispitaj se. Nema potrebe da se odmah upustiš u vezu sa tim dečkom, jer se i ona može završiti za dve nedelje. I šta ćeš onda? Hoće li ubrzo nakon njega na red doći neki sledeći momak? Kada budeš našla nekog do koga ti je stalo i ko ti uzvraća istom merom, biće ti jasno da je vredelo čekati. Možeš pročitati i naš članak Šta je uopšte veza, kako bi saznala još neke detalje na tu temu. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Moja simoatija mi se sviđa mislim da se i ja njemu sviđam ali nisam potpuno sigutna.Kako da mu se približim toliko da budemo slobodni jedno prema drugom?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website