Želim da raskinem s dečkom jer sam s njim samo zbog seksa

0
0
  • Guest postavljeno 22/06/2017 20:37

Ćao inteen! Imam 17 godina i dečka godinu dana starijeg i u vezi smo 2 godine. Spavali smo i oboje smo jedno drugom bili prvi. Imamo vrlo često seks ali meni je više dosta i prevarila sam ga sa drugom iz škole (kome se sviđam već par meseci) tako što smo pijani spavali nakon žurke… Nismo koristili ni zaštitu niti bilo kakav vid zaštite i on navodno ne može da se seti da li je svršio ili nije. Em sam prevarila dečka, em strahujem da sam trudna… Ne želim ništa da pričam dečku, samo želim što pre da raskinem jer osećam da sam sa njim u poslednje vreme samo zbog seksa. Vrlo bi mi značilo da mi što pre odgovorite.

inteen: Draga tinejdžerko, kao što i sama znaš, nije u redu što si prevarila dečka, a još manje je lep način na koji si to uradila. Da ne govorim o tome da si pritom bila i pod dejstvom alkohola što ukazuje na to da nisi bila sposobna pravilno da rasuđuješ. To je najverovatnije dovelo i do toga da napraviš glupost i imaš seks bez zaštite. Nadam se da ti se to više neće ponoviti. Budi pametna i čuvaj se. Ne bih da te kritikujem jer je to već urađeno i ne možeš nazad, ali iz ovoga što si napisala nije jasno da li se taj drug tebi dopada ili su simpatije jednostrane. Ukoliko ne želiš ništa sa njim, moj ti je savet da mu to što pre i kažeš. Nema potrebe da ga zavlačiš i budiš lažne nade kod njega.
S druge strane, izgleda da si dovoljno samosvesna jer si priznala sebi da sa momkom više nemaš odnos kakav ste imali ranije i da je vreme da kreneš dalje. Ako je seks zaista jedini razlog za nastavak vaše veze, onda svakako treba i sa njim da popričaš. S obzirom na to da ste 2 godine zajedno, on zaslužuje da sednete i obrazložiš mu svoju odluku. Uz to, nema apsolutno nikakve potrebe da mu govoriš nešto što bi ga povredilo. Proveli ste sigurno mnoge kvalitetne trenutke zajedno i zajedno izgubili nevinost, što nikako nije sitnica. Jednostavno mu objasni da tvoje emocije nisu onako snažne kao pre i da bi volela da raskinete još dok možete da ostanete drugari. Ukoliko biste sada nastavili vezu, tvoja osećanja bi se i dalje gasila, to bi te nerviralo, pa bi moglo da dođe do svađa i ružnih reči čime bi se pokvarilo sve ono lepo što ste u proteklom periodu delili, a to nije ono što želiš. Naravno, imaćeš razumevanja ukoliko njemu sada ne bude do druženja, ali kada on prihvati činjenicu da je među vama kraj i to preboli, bićeš tu za njega kao prijatelj. Moraš da budeš svesna da njemu neće biti lako, pogotovo ako ni ne sluti šta ga čeka. No, moraš da budeš poštena i prema sebi i prema njemu i što pre mu kažeš istinu. Budi pažljiva i potrudi se da mu sve saopštiš na što je moguće pitkiji način. Ne zaboravi da ti je on bio prvi i to će zauvek ostati tako. Zato je bio i biće uvek bitan. I to takođe istakni kako bi znao da ga i dalje voliš i ceniš kao osobu. A kad staviš tačku na to što si imala sa njim, trebalo bi i ti malo da udahneš pre nego što se upustiš u odnos sa nekim novim. Nema potrebe za ishitrenim potezima zbog kojih ćeš se možda nekad kajati. Polako i sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website