Lagala sam dečka za godine, a sad želim da mu otkrijem istinu

0
0
  • Guest postavljeno 20/08/2016 22:41

Živim u inostranstvu i na jednoj društvenoj mreži upoznala sam dečka. Kada me je pitao za godine, rekla sam mu 17, a on meni da ima 16. Međutim, ja zapravo imam 14. Mislila sam da nećemo biti u vezi, ali jesmo već devet meseci i volimo se puno bez obzira na kilometre koji nas dele. Ja mu još nisam priznala da sam mlađa od njega i ne znam kako da mu kažem. Molim vas pomozite!

inteen: Zdravo. Reći ću ti odmah da je bez veze što si lagala za godine. To realno ne menja ništa. Razumem da je to bilo zato što si mislila da nećete ostati u kontaktu, ali sad, kad već sigurno pričate na razne teme, vreme je da mu otkriješ istinu.
Što više odugovlačiš, biće ti teže, a njemu će, kada mu konačno budeš rekla, biti još čudnije što si toliko dugo ćutala. Ukoliko se zaista volite i imate lep odnos, iako je reč samo o dopisivanju, on će na kraju krajeva razumeti. Kaži mu da je u startu to bila šala, da nisi očekivala da ćete se zavoleti. Kasnije si se uplašila što si ga prešla, pa si ćutala, a kako je vreme odmicalo, bilo ti je sve teže. Bitno je da naglasiš da si želela i pre da mu kažeš ali da si sad napokon skupila snagu za to, jer ti on mnogo znači i ne želiš da ga izgubiš. On će se, moguće je, naljutiti, no ipak će shvatiti šta te je nateralo da nastaviš tu laž i trebalo bi da sve bude u redu. Najvažnije je da što pre to učiniš. I tebi će biti lakše kad skineš taj teret sa srca. Ne brini. Sve će biti OK.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website