Da li je u redu imati seks pre braka?

0
0
  • Guest postavljeno 21/05/2017 23:11

Da li je OK seks pre braka? I kako da se izborim sa roditeljima koji smatraju da ništa od toga ne treba da se desi pre braka? Mislim da je danas u vezama to potrebno i normalno.

inteen: Draga  tinejdžerko, jedan od ciljeva kasne adolescencije jeste ostvarenje ljubavne veze takve da oba partnera uživaju jedno u drugom, telesno i emotivno, u deljenju iskustava i emocija, uzajamnom pomaganju i podržavanju, uz obostarano razumevanje, iskrenost i otvorenost, pri čemu ta druga osoba zauzima veoma važno mesto u životu svog partnera. Onda kada se takva vrsta veze uspostavi, seksualni odnosi su sasvim OK i sastavni su deo razvoja jedne zdrave ličnosti.
Uživaj u ljubavi sa svojim partnerom. Ako je uspostavljena bliskost kakvu sam opisala, dovoljno ste zreli i želite to oboje, nemaš razloga za brigu i preispitivanje.
Tvoji roditelji su poprilično konzervativni. Sumnjam da ćes uspeti da ih razuveriš jer je u njihovo vreme bilo drugačije, a očigledno je da se teško prilagođavaju nastalim promenama u načinu života mladih. Možeš pokušati da porazgovaraš sa njima, ali kako sam mišljenja da nećeš naići na razumevanja, moj ti je savet da im ne govoriš mnogo o tome. Ne moraju oni baš sve da znaju. Vremena su se promenila. Kao što sam već rekla, ukoliko si pronašla momka sa kojim imaš duboku i iskrenu vezu punu razumevanja i poštovanja, onda su intimni odnosi prirodan sled stvari, a to može ostati tajna između vas dvoje.
Znam da bi verovatno volela da takvo iskustvo podeliš sa mamom, da možeš da joj se poveriš, kao što čine mnoge devojke. Međutim, u tvom slučaju izgleda da to nije dobra ideja i da bi takva priča samo dovela do novih nesporazuma.

Piše: Ana Slavković, psiholog (http://www.mirnakuca.com/usluge/porodicno-savetovaliste/)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website