Dva dana nakon seksa pojavila se krv i osećam bol u stomaku

0
0
  • Guest postavljeno 24/05/2017 20:31

Ćao, pre 2 dana sam izgubila nevinost sa svojim dečkom. Nisam krvarila mnogo, skoro pa uopšte, ali već danas ceo dan imam nenormalan bol u stomaku i svaki čas me tera da idem u wc. Kad odem, izvršim malu nuždu i odmah je tu krv. Molim Vas za pomoć?

inteen: Draga čitateljko, to što nije bilo mnogo krvi nakon što si spavala sa dečkom sasvim je prirodna stvar. Pisali smo već o tome da neke devojke nakon pucanja himena iskuse obilnije krvarenje, neke oskudno, a kod nekih nema čak ni kapi krvi. Bol u stomaku koji si osetila dva dana posle odnosa, ne mora da ima veze sa tim činom, pogotovo pošto kažeš da si morala više puta da ideš u toalet. Nije mi jasno koliko krvi je bilo posle toga i da li si shvatila odakle potiče. Ukoliko je iz vagine i ima je samo u tragovima, onda to takođe može biti posledica defloracije (gubitka nevinosti). Nije isključeno da je zbog vašeg obostranog neiskustva došlo do neke manje povrede i iritacije.
No, ako se bol i krvarenje ne smire ni nakon nekoliko dana (odnosno ukoliko i sada imaš neprijatnosti), najbolje bi bilo da se obratiš ginekologu. U svakom slučaju, ne bi škodilo da odeš na pregled, jer si sada seksualno aktivna a i to je jedini način da budeš sasvim sigurna da je sve u redu. Ostalo su samo nagađanja. Kako bi znala šta te očekuje u ordinaciji, pročitaj naš tekst Sa koliko godina maloletnica može kod ginekologa bez pratnje starije osobe?. I na kraju, nadam se da ste se ti i tvoj momak dobro informisali pre nego što ste stupili u intimne odnose i da ste koristili i nastavićete da koristite kontracepciju. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website