Nikad nisam izašla sama sa nekim momkom

0
0
  • Guest postavljeno 26/05/2017 14:56

Već dva meseca se dopisujem s jednim dečkom (on je ’97, a ja ’00). Ta dopisivanja su kratka, ali mi je mnogo drago kad se dopisujemo. Pišemo npr. šta radiš, šta ima novo i tako to i ako se nešto desilo, napišemo (ali retko). O čemu da pričamo pošto nismo ni isto godište, a ja i dalje idem u školu dok on radi?
Pozvao me je i nekoliko puta da izađemo, ali ja ne želim ništa dok ga bolje ne upoznam, a za to treba malo više dopisivanja. A i kad bismo se videli, ne bih znala o čemu da pričamo. Inače, ja nisam imala dečka, jer nisam bila spremna i niko mi se nije ni sviđao, dok je on možda imao odnose.
Takođe, nikad nisam izašla s nekim momkom sama (izlazila sam s drugom i drugaricom, ali nikada samo s drugom), a i nemam drugove. Je l’ možete da napišete kako da izgledam otprilike kada treba da izađemo?

inteen: Draga tinejdžerko, sada ti se možda čini tako, ali razlika od tri godine nije toliko velika. Kao što si navela, ono što vas udaljava jednu „svetlosnu godinu” jeste to što ti i dalje ideš u školu, a on je počeo da radi. Ti tog iskustva nemaš i zbog toga ti izgleda da nemate o čemu da pričate. Podseti ga na to kako je biti đak, pričaj mu o svojim planovima za dalje obrazovanje i pitaj da li i on planira dalje školovanje ili da gradi karijeru i kako mu je na sadašnjem poslu. Pitaj ga šta voli da radi u slobodno vreme: kakvi filmovi mu se dopadaju, koji sport, ima li brata ili sestru, kućnog ljubimca i sl.
Ukoliko još uvek ne želiš da izađeš s njim, svakako pređi na razgovore preko telefona, Skypa ili Vibera. Dopisivanje unedogled iscrpljuje i mislim da bi mogao da odustane, budući da uz to odbijaš njegove pozive da se vidite. Kad stekneš poverenje, upoznaj ga i ukoliko ne želiš da budeš sama s njim, povedi drugaricu. Može i on povesti druga, pa zajedno smislite neku aktivnost. Tek kroz razgovore uživo, posmatrajući kako se ponaša, smeje, priča, moći ćeš da zaključiš da li ti se zaista dopada i odlučiš želiš li da ponovite druženje.
E sad, u zavisnosti od toga gde se uputite odaberi odevnu kombinaciju. Ako pođete na vožnju bicikla ili rolera možeš uklopiti npr. elegantnije patike, udobnu tuniku i helanke ili fensi trenerku, tako da kasnije možete da se osvežite pićem. Krenete li u bioskop, farmerke i bluza su uvek pravi izbor, a za šetnju može i neka lepršava suknja. Lepo se provedi!

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website