Ne znam kako da pobedim strah i nervozu koju osećam zbog jednog dečka

0
0
  • Guest postavljeno 26/05/2017 22:15

Imam strah da se vidim sa jednim dečkom, tj. nije strah nego neka nervoza i ne znam kako da je se otarasim. Vidim ga u gradu i bežim što dalje od njega, samo da me ne vidi. Vratila bih se i u pravcu iz kog dolazim ?. Danas je čak prošao pored mene, a ja sam okrenula leđa kako me ne bi prepoznao, dok su me drugarice bockale (zvale me imenom misleći da će on da se okrene)?, a da li se okrenuo ne znam jer mi bilo glupo.
Znam da je retardirano, ali ne znam šta se dešava. Nisam imala strah da u školi vidim jednog dečka sa kojim sam se dopisivala, a sa ovim da.

inteen: Draga čitateljko, pitanje je apsolutno nejasno. Nisi napisala da li ti se taj dečko dopada, a nije sasvim jasno ni kakve veze ima momak sa kojim si se ranije dopisivala sa ovom konkretnom situacijom.
Ukoliko ti se dečko sviđa, doza nelagode je prirodna a od silnog uzbuđenja koje te preplavi jednostavno želiš da pobegneš od njega ili, bolje rečeno, da nestaneš s lica zemlje, iako bi, s druge strane, verovatno jako volela da se sretnete i da ti on pokloni pažnju. Nisi objasnila ni u kakvom ste odnos, idete li u istu školu, da li se uopšte poznajete…
Strah možeš pobediti jedino tako što ćeš skupiti petlju i sledeći put kada on naiđe, ostati baš tu gde se budeš nalazila. Reci drugaricama da te ne bockaju i ne prozivaju jer ti to samo otežava stvar. Neka ti jednostavno budu podrška, neka budu uz tebe. Pokušaj to da ponoviš nekoliko puta (dakle, nemoj da bežiš), a kada se malo odvažiš, možeš mu se i osmehnuti. Onog trentka kada dođete do toga da se pozdravljate, bićeš na konju. A i to će se desiti ako budeš istrajala. Nemaš čega da se plašiš. On nije ni u čemu bolji i vredniji od tebe. Može samo da bude srećan ukoliko mu se ukaže prilika da te upozna. Pozdrav i srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website