Koliko traje krvarenje kod pucanja himena?

0
0
  • Guest postavljeno 28/05/2017 01:05

Dečko mi je gurao prste u vaginu i posle toga kada sam otišla u wc išla mi je krv i osećala sam peckanje, a pritom mi ciklus traje. Po slikama sa neta mi deluje da himen nije skroz probijen, već samo načet. Jel’ to moguće i da li je to peckanje uopšte zbog toga? Koliko traje krvarenje kod pucanja himena?

inteen: Draga čitateljko, moguće da je krv koju si primetila u stvari menstrualna, pošto kažeš da si tih dana imala ciklus. Naravno, nije isključeno ni da ti je dečko, dodirujući te, probio himen. Ne znam samo na osnovu kojih fotografija zaključuješ da je samo načet. Ti apsolutno ne možeš to da znaš. Da li je himen ostao netaknut može da utvrdi jedino ginekolog. S obzirom na to da smo već pisali na tu temu, molila bih te da pročitaš naš članak Da li je moguće da mi je dečko prstom probio himen?. Što se peckanja tiče, ako prestane za dan-dva, reč je najverovatnije o iritaciji. S druge strane, ukoliko se nastavi, svakako preporučujem posetu ginekologu. Momak je prstima mogao da ti prenese neku infekciju. Ne treba da brineš, sigurno nije ništa ozbiljno, ali samo lekar ti može dati adekvatnu terapiju bude li neophodno.
Mada smo pisali i o defloraciji, ponoviću da je i količina i trajanje krvarenja nakon pucanja himena individualno, kod nekih devojaka je obilno, kod drugih u tragovima, a ima i slučajeva da ne bude ni kapi krvi. Nemoj previše da se opterećuješ. Ako se ti i dečko volite, nastavite da negujete svoju ljubav i uživate u njoj. To imaš li ili nemaš himen neće promeniti ništa bitno u vašem odnosu. U razumevanju date teme može ti pomoći i tekst Šta je himen?. U svakom slučaju, idite korak po korak u svemu. Nigde ne žurite. Budete li razmišljali o prvom seksu, pre svega se dobro informišite o kontracepciji. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website