Nakon 6 meseci veze moj dečko se promenio

0
0
  • Guest postavljeno 28/05/2017 14:35

U vezi sam sa jednim dečkom već 6 meseci, on je bio divan prema meni, ponašao se prelepo, ništa mu nije bilo teško da učini zbog mene. Međutim, sada je drugačiji, I dalje je dobar ali se ne trudi toliko kao pre. Pitam se da li je to zato što se opustio ili ga je možda smorila veza? Ovo je moja druga veza, (prva 11 meseci), a njemu prva duža. I još jedan problem je što mu društvo ispira mozak provokacijama kako je papučar i zbog toga me je par puta ostavio na cedilu. Ne znam kako da protumačim ovo.

inteen: Draga tinejdžerko, mislim da treba da popričas sa svojim dečkom o vašoj vezi. Ne znam šta znači kada kazeš ,,ostavio te je dva puta  na cedilu da ne bi ispao papučar”, ali to ne izgleda kao odraz iskrene ljubavi. Nisi pojasnila šta se tada konkretno desilo pa je teško to protumačiti. Bilo kako bilo, treba da tražiš da ti objasni takve postupke i kažeš mu koliko ti je onda bila potrebna njegova pomoć ili podrška. Ako je to ljubav samo na rečima, a ne i na delu, takav odnos nema svrhu. Saberi sve njegove postupke prema tebi. Seti se kad i koliko ti je ukazao poštovanja i ljubavi i razmisli šta si ti možda uradila da bi se on promenio. Budi realna, pa razmotri i da li si ti bila tu za njega kada si mu bila potrebna. Zapitaj se trudiš li se i ti oko vaše veze s obzirom na to da si rekla kako se on više ne trudi. Odnos između dvoje ljudi je dvosmerna ulica. Ne možeš stalno samo od njega da očekuješ dokaze ljubavi. Moraš i ti nešto da daš.
No, u pravu si. Neko ko gaji emocije prema svom partneru biće tu kada treba i neće razmišljati o tome šta će neko drugi zbog toga pomisliti ili reći. Osoba koja voli daje svoju ljubav iskreno i ne mari za komentare drugih. Na tebi je da proceniš ima li između tebe i tvog momka i dalje iskrene ljubavi i da li je ona obostrana.

Piše: Ana Slavković, psiholog (http://www.mirnakuca.com/usluge/porodicno-savetovaliste/)

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website