Tokom seksa mi je procurila krv

0
0
  • Guest postavljeno 02/06/2017 18:12

Imam 17 godina i sa dečkom sam već godinu dana. Tokom seksa mi je procurila krv, ali ne puno. To mi se desilo već jednom. Da li možete da mi kažete nešto više o ovome i zbog čega bi ovo moglo da se desi???

inteen: Draga sedamnaestogodišnjakinjo, ukoliko pažljivije pregledaš naše odgovore, videćeš da smo tu temu obradili iz raznih uglova. Kao što smo već rekli, himen ne mora da pukne pri prvom intimnom odnosu. Međutim, tokom daljeg upražnjavanja seksa, on će biti probijen i tada može doći do krvarenja. Ponekad se, tako da kažem, kada prvi put spavaš sa dečkom, on načne, a kasnije i sasvim „pocepa“. Postoji mogućnost da se to desilo i u tvom slučaju. Naši tekstovi Šta je himen? i  Da li je moguće imati seks a da ne pukne himen?, mogu ti dodatno pomoći da razumeš šta se konkretno dešava.
S druge strane, nije isključeno ni da je došlo do neke povrede ili iritacije. Ukoliko se to ponovi ili osetiš još neke tegobe, posavetovala bih te da se obratiš ginekologu. U stvari, kako si već seksualno aktivna to bi svakako trebalo da postane deo tvoje redovne brige o zdravlju. Tek nakon konsultacije sa njim, bićeš sasvim sigurna da je sve u redu, a potom će ti on zakazati kontrolne preglede na svakih šest meseci ili godinu dana, po sopstvenoj proceni. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Tokom prvog polnog odnosa puca himen (opna koja stiti vaginu od infekcija i ima rupicu za prokazak menstrualne krvi), tada moze doci do slabijeg, jaceg ili uopste ne mora da bude krvarenja. Zavisi od osobe do osobe. Nista strasno se nije desilo, to je potpuno normalno. InTeen je mnogo puta pisao o tome. 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website