Da li da idem na žurku na kojoj će biti moja simpatija?

0
0
  • Guest postavljeno 05/06/2017 13:52

Imam 16 godina i nisam imala dečka (već sam vam pisala par puta). Čula sam od drugarice koja se druži sa dečkom sa kojim se ja dopisujem da će da me pozove na žurku koju organizuje njegov drug. Ja sa tim momkom nisam izašla, a videli smo se u kafiću kada sam bila sa drugaricom. Na toj žurci će da bude od tog momka drug, koji se meni sviđao dosta dugo (ne znam da li mi se i dalje sviđa, jer kad prođem pored njega osetim leptiriće i neku malu nervozu ali i sreću). Strah me da odem jer bih onda došla u iskušenje da se javim tom što mi se dugo sviđao, ali opet bih otišla zbog ovog drugog jer sam ga više puta ispalila kada je trebalo da prošetamo. Ne znam šta da radim. Inače, ja sam pomalo stidljivija osoba. Hvala Vam unapred. <3

inteen: Draga čitateljko, tvoj post je dosta nerazumljiv, ali pokušaću da odgovorim. Nadam se da sam shvatila suštinu. U svakom slučaju, nema razloga da odbiješ momka koji će te zvati na žurku, ukoliko ti se ide i OK ti je da pođeš sa njim. Dakle, ne treba da ideš zato što si ga ispalila više puta, već treba da prihvatiš poziv samo ako ti je u njegovom društvu prijatno. Isto tako, treba otvoreno da mu kažeš da ti se on ne dopada (čini mi se da je tako na osnovu ovoga što si napisala), te da bi ti bilo drago da budete drugari. Ne treba nikoga da zavlačiš, niti da mu daješ lažnu nadu. S obzirom na to da si stidljiva, odlazak na taj parti daće ti mogućnost da se družiš sa vršnjacima i zabaviš se. Tamo ćeš verovatno upoznati neke nove ljude, a to ti pak otvara prostor da razgovaraš sa njima, proširiš krug poznanika i prijatelja, postepeno se opustiš i generealno postaneš slobodnija u komunikaciji.
S druge strane, uopšte ne vidim razlog da se ne javiš dečku koji ti se sviđa. Pošto kod tebe i dalje pri susretu sa njim zalepršaju dobro poznati leptirići u stomaku, najverovatnije je da prema njemu još gajiš simpatije. Ne znam da li je on ranije bio grub prema tebi ili ti je jednostavno nelagodo što ćeš ga opet videti, ali mislim da to ne treba da ti predstavlja problem. Ako ga poznaješ, lepo mu se javi. A ukoliko se ne poznajete, ta žurka je dobra prilika da to promeniš. Možda ti se ukaže šansa da popričate i uspostavite kontakt. A potom, ko zna!? Mislim da ne treba da brineše. Izađi, druži se sa vršnjacima i uživaj. Sve najbolje.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website